У Рівному розкрили тендерні пропозиції на закупівлю спеціалізованого медобладання

15:49, 18 лис. 2019
 
У Рівному розкрили тендерні пропозиції на закупівлю спеціалізованого медобладання

У Рівному розкрили тендерні пропозиції на закупівлю більше 5 тисяч одиниць спеціалізованого медобладнання. На 5 лотів претендували 3 компанії з України і одна з Німеччини. Тендер проходить в рамках проекту Світового банку.

Про яку загальну суму закупівлі йдеться, керівник групи впровадження проекту Світового банку в області Сергій Рибачок не уточнює, мовляв, різні позиції у різній валюті, і щоб привести все до спільного знаменника, потрібен час. Так, наприклад, один з лотів передбачає закупівлю трьох електрокардіографів, трьох станцій цілодобового моніторування та восьми моніторів. Це все київська фірма "Профімед-Сервіс" готова закупити за приблизно мільйон гривень.

Очікується, що за підсумками тендеру різноманітне обладнання, наприклад, електрокардіографи, тонометри, апарати вимірювання глюкози в крові отримають 200 амбулаторій. Ще частина обладнання надійде до серцево-судинного центру у Сарнах. Компанії, які виграють тендер, мають привезти устаткування після нового року.

Юрій Осіпчук, начальник обласного управління охорони здоров’я:

Амбулаторії покриваються всі, які є в нас в області. По обладнанню, яке іде на інтервенційне обладнання – це обладнання супровідне для апарату штучної вентиляції легень, кардіографи, моніторинг – це для того, щоб можна було пацієнтів обслуговувати до операції ангіографічної чи конографічній чи будь-якій, так і після. 

Сергій Рибачок, керівник групи впровадження проекту Світового банку у Рівненській області:

Ми оцінюємо кваліфікацію компанії. Тому що є вимоги до кількості аналогічних контрактів, які вони вже виконували раніше, є вимоги до фінансового обороту, до рівня безбитковості. Після цих двох етапів перевірки, якщо компанія проходить і перший, і другий етап. Ми порівнюємо ціни і договір буде підписаний із тією компанією, яка запропонує найменшу ціну.