20 років можна не переживати, – мер Рівного про завершений ремонт шлюзу на озері

19:03, 13 лис. 2019
 
20 років можна не переживати, – мер Рівного про завершений ремонт шлюзу на озері

Місто прийняло ремонт шлюзу на Басівкутському водосховищі. Найближчих два десятиліття про заміну так званих шандор, тобто запірних елементів, можна буде не турбуватись. Про це сьогодні на об’єкті розповів міський голова Рівного Володимир Хомко. Він вирішив пояснити, що роботи затягнулись на понад пів року через те, що столичній фірмі-підряднику було непросто відтіснити воду від об’єкту, а можливості спустити озеро – немає.

Загалом за ремонт самого шлюзу столичний "Газ спец буд" отримав мільйон шістсот тисяч гривень, а Рівненське ШЕУ на облаштування бордюрів та парапетів – ще 300 тисяч.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

Я навіть боюсь оголосити, що могло б статись, якби прорвало ці шандори. Затопило б місто. Зараз конструкція – ніяких проблем немає, конструктивна частина працює нормально. Скажу відверто: тут нема чому ламатись. Конструкція така, що просто спеціальні бруси забиті в пази, пази в ідеальному стані, це метал. А бруси з дерева, років 20, думаю, проблем не буде, як і з попередніми шандорами.

Нагадаємо, торік наприкінці травня на шлюзі водосховища прорвало одну із запірних шандор, за кілька днів рівень води в озері впав на більш ніж 30 сантиметрів. Тоді міськШЕУ встановило тимчасовий запірний елемент, аби владнати проблему. Згодом декілька разів відмінявся тендер через відсутність охочих виконати ремонт. Спершу торги оголосили на 1 мільйон 250 тисяч гривень. Згодом суму збільшили ще на майже 400 тисяч.