Пенсіонера МВС та 3-х чоловіків, причетних до інциденту на Басівкутській, відпустили (ВІДЕО)

17:16, 13 лис. 2019
 
Пенсіонера МВС та 3-х чоловіків, причетних до інциденту на Басівкутській, відпустили (ВІДЕО)

У Рівному під час патрулювання поліцейський отримав травму ноги. Це сталося вчора на вулиці Басівкутській о пів на одинадцяту вечора. Там поліцейські за орієнтуванням зупинили позашляховик "Range Rover", у салоні якого перебував 27-річний водій та троє пасажирів.

Кермувальник мав ознаки сп’яніння, однак від проходження освідування на місці та огляду у медзакладі відмовися. Цю інформацію сьогодні повідомив речник головного управління Нацполіції області Антон Крук. З його слів, автівкою керував житель Сарненського району. На собі чоловік мав електронний браслет, адже перебуває під домашнім арештом і є підозрюваним у крадіжці. Під час спілкування із ним виник конфлікт, у який втрутилися і пасажири.

Один із них, 49-річний рівнянин, мав при собі пістолет. Антон Крук також повідомив: 49-річний пасажир позашляховика, який мав при собі пістолет, – це колишній працівник органів МВС.

Сергій Мерчук, начальник управління патрульної поліції області: 

Всі мали ознаки алкогольного сп’яніння. Особливо – пасажири, які поводилися зверхньо і зухвало. На зауваження припинити опір працівникам поліції, один з них вийшов і в нього з рук випав бойовий пістолет "Форт 17". Поліцейські вирішили не випробовувати долю, бо пасажири були занадто п’яні і всіх затримали за протиправні дії.

Антон Крук, речник головного управління Нацполіції області:

Це контингент – постійні клієнти поліції. Особи – раніше судимі за тяжкі злочини. Працівник МВС – пенсіонер, який зараз займається адвокатською діяльністю. Дехто з пасажирів – його клієнти.

Прізвища колишнього правоохоронця у поліції не називають. За фактом опору працівникам поліції відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зараз усіх чотирьох чоловіків відпустили. За словами речника головного управління Нацполіції Антона Крука, слідчі не вбачають, що ці особи можуть переховуватися від слідства.

Антон Крук також повідомив, що у салоні автомобіля "Рейндж Ровер" вчора перебував один із учасників подій у кафе поблизу озера Басів Кут. Нагадаємо, у червні цього року спецпідрозділ поліції "КОРД" прибув до закладу громадського харчування, коли там відпочивала компанія. Кількох чоловіків тоді вклали на підлогу та тримали так певний час. Однак, перевіривши присутніх та не знайшовши зброї, "КОРД" покинув заклад.

 Читайте також за темою:

Адвокат одного із чоловіків, якого «КОРД» у кафе поклав на підлогу, називає подію психологічним тиском