Безготівковий розрахунок: у Луцьку запрацював, у Рівному досі чекають валідатори

18:22, 12 лис. 2019
 
Безготівковий розрахунок: у Луцьку запрацював, у Рівному досі чекають валідатори

Відучора у Луцьку запрацював електоронний квиток на проїзд у громадському транспорті. Спеціальною карткою можна розрахуватися у всіх тролейбусах та кількох маршрутках. Поповнюють її у терміналах. Начальник управління транспорту Луцька Володимир Степанов сказав, що паралельно розраховуватися готівкою можна буде ще упродовж  4-х тижнів.

Нагадаємо, безготівковий розрахунок за проїзд у рівненських тролейбусах мали запровадити, згідно рішення міськвиконкому, з 1-го жовтня. Як ми повідомляли, пілотний проєкт реалізує міська влада в рамках співпраці "Рівнеелектроавтотрансу" з компанією "Віза Україна", яка мала надати 20 валідаторів – спеціальних пристроїв, через які пасажири зможуть розраховуватись карткою чи зі смартфона. Після пів року експерименту місто має зрозуміти, чи потрібен рівнянам електронний квиток.

Валентин Ляшко, монтажник електронних систем, м. Луцьк: 

З сьогоднішнього дня вже можна розраховуватися картками. Це є зразок валідатора, який буде стояти у транспорті. В маршрутках на передніх дверях, у тролейбусах стоїть на кожному вході. Кожного разу, коли ви будете оплачувати проїзд, можна перевірити баланс. Валідатор буде показувати залишок на вашій картці.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

Довше тягнеться, не з нашої вини, а фірми, яка нам постачає. Але процес іде, вчора ми отримали листа, програму цю вони зараз доопрацьовують і валідатори мають надійти.