Рівняни, які вклали гроші у будівництво, звинувачують забудовника у шахрайстві (ВІДЕО)

18:40, 8 лис. 2019
 
Рівняни, які вклали гроші у будівництво, звинувачують забудовника у шахрайстві (ВІДЕО)

У Рівному близько півсотні людей пікетували центр продажу квартир "Ріверсайд". Люди, які придбали квартири у житлових комплексах "Шоколад", "Флагман" та "ЕRSTE Haus" стверджують, що будівництво, яке обіцяли здати цього року, заморозили і звинувачують компанію-забудовника "DBN" у шахрайстві.

Микола Станіславчук та ще близько пів сотні вкладників прийшли сьогодні до офісу забудовника з плакатами і шинами. Чоловік вважає, що його ошукали, адже мав отримати житло, за яке заплатив повну вартість, рік тому.

– Ми вже записали дитину в садочок, розраховували, що у 19-у році зробимо ремонт і зможемо туди переїхати. На даний момент ми знімаємо квартиру. По факту перший гарантійний лист про здачу був у кінці 2018-го року. Потім вони кажуть: вибачте, у нас щось не виходить, то вже 2019-й рік. Вже зараз 2020-й – нічого не відбувається. Я не такий знавець права, але мені здається, це – шахрайство. Тобто людина не виконує свої зобов’язання, у нас, як і у всіх, є папери, чеки, а людина не виконує свої зобов’язання. Хочемо, щоб правоохоронні органи відреагували,розповідає вкладник ЖК "Шоколад" Микола Станіславчук.

До пікетувальників вийшов представник компанії-забудовника Олексій Лисюк. Точну дату завершення будівництва він назвати не зміг. Повідомив, що зараз йде пошук інвесторів і нових забудовників.

– Вже зараз ми можемо говорити про передачу одного об’єкта, а саме ЖК "Флагман", до іншого забудовника. Ця передача буде відбуватися протягм двох тижнів. Після цього ми переходимо до передачі "Шоколаду" і його добудови іншим забудовником. Паралельно ми шукаємо інвесторів, це і кредитні інвестиції, додаткові кошти, які будуть використані на завершення будівництва наших житлових комплексів. Я є тут, я нікуди не втікаю, буду тут, допоки не буде нормального вирішення і виходу з цієї ситуації. Це наразі вся інформація, яку я можу озвучити.

– Де наші гроші? (запитують вкладники)

– У процесі нашого спілкування всі питання, які будуть виникати, вони будуть узгоджені,сказав представник компанії-забудовника "DBN" Олексій Лисюк.

Тимур Синельников, вкладник ЖК "Шоколад": 
– Ця пісня вже йде півтора роки, він так само обіцяє, це його риторика. Йому задаєш запитання: "де гроші?", він завжди ухиляється і нас не чує.

Пікетувальники написали колективне звернення до поліції з проханням розслідувати можливі факти шахрайства. Після цього люди пішли до міськвиконкому з бажанням зустрітися з міським головою. Вони хотіли поставити питання, чи законно було виділено землю під будівництво і чи може міська влада захистити їхні інтереси. Відповіді вони не почули, адже Володимира Хомка на місці не було. Але Суспільному вдалося поспілкуватися з ним пізніше.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:
– Їхні відносини урегульовані їхніми угодами. До будівництва «ЕРСТЕ» ми взагалі ніякого відношення не маємо, це куплена земля. Що стосується «Шоколаду», то ми не хотіли давати там будувати, ви пригадайте. Вони прийшли, – 60 чи 70 дітей з мамами, – і, фактично, силою змусили депутатів проголосувати за те, щоб почати будівництво. Тепер вони приходять… А який вплив у нас: майно це куплене, вони його купили, землю взяли в оренду. Теоретично, можемо розірвати договір оренди – тоді будівництво взагалі припиниться. Тому їхні стосунки – виключно в суді з тими, з ким у них підписані угоди, там міської влади ніде немає.