Люди принесли шини під офіс забудовника і вимагають своє житло (ФОТО) (ОНОВЛЕНО)

12:47, 8 лис. 2019
 
Люди принесли шини під офіс забудовника і вимагають своє житло (ФОТО) (ОНОВЛЕНО)

Зараз під центром продажу квартир «Ріверсайд» в районі залізничного вокзалу відбувається пікет. Його учасниками є декілька десятків людей, які називають себе вкладниками декількох будівництв фірми «DBN», зокрема це житлові комплекси «Шоколад», «Флагман» та «ЕRSTE Haus».

Як повідомляє з місця події журналіст Суспільного, люди мають претензії до того, що, вклавши гроші у будівництво – самі будинки або не зводяться зовсім, або будівництво зупинилось. Кажуть, що вкладників – понад дві сотні.

 


Тимур Сінельников, один із вкладників ЖК «Шоколад»:
– Люди адресують питання до мера міста, чому він виділяв землю недобросовісним забудовникам. Також звертаємось і до поліції, аби вона вплинула на ситуацію та будівництво відновилось, а винні були покарані.

Забудовник Олексій Лисюк вийшов до людей та заявив, що над вирішенням проблеми працюють.

– Вже зараз ми можемо говорити про передачу одного об’єкта, а саме ЖК "Флагман", до іншого забудовника. Ця передача буде відбуватися протягм двох тижнів. Після цього ми переходимо до передачі "Шоколаду" і його добудови іншим забудовником. Паралельно ми шукаємо інвесторів, це і кредитні інвестиції, додаткові кошти, які будуть використані на завершення будівництва наших житлових комплексів. Я є тут, я нікуди не втікаю, буду тут, допоки не буде нормального вирішення і виходу з цієї ситуації. Це наразі вся інформація, яку я можу озвучити, – сказав він.

Після цього – пішов. Тим часом вкладники на 13:30 збираються прийти під міську раду.

________

17:15
Міський голова Рівного Володимир Хомко прокоментував суспільному цю тему так:

– Їхні відносини урегульовані їхніми угодами. До будівництва «ЕРСТЕ» ми взагалі ніякого відношення не маємо, це куплена земля. Що стосується «Шоколаду», то ми не хотіли давати там будувати, ви пригадайте. Вони прийшли, – 60 чи 70 дітей з мамами, – і, фактично, силою змусили депутатів проголосувати за те, щоб почати будівництво. Тепер вони приходять… А який вплив у нас: майно це куплене, вони його купили, землю взяли в оренду. Теоретично, можемо розірвати договір оренди – тоді будівництво взагалі припиниться. Тому їхні стосунки – виключно в суді з тими, з ким у них підписані угоди, там міської влади ніде немає.

Дивіться також: Рівняни, які вклали гроші у будівництво, звинувачують забудовника у шахрайстві (ВІДЕО)

Більше про це дивіться у програмі "Тема дня".