Реконструкція "Авангарду": будівельники показали Суспільному, що зробили на арені (ВІДЕО)

10:17, 23 жов. 2019
 
Реконструкція

Завершити зведення найбільшої на стадіоні "Авангард", – східної трибуни, – до кінця року планує генеральний підрядник реконструкції – фірма "Фіалка". Про це Суспільному повідомив директор компанії Юрій Фалко.

За сім місяців від початку реконструкції тут вже провели усі заплановані проектантами демонтажні роботи на східній та західній трибунах, перенесли з-під чаші стадіону каналізаційний колектор та інші комунікації. Що ще зробили та чи вистачить виділених "містом" 50-ти мільйонів, щоб завершити заплановане на цей рік, дізнавалися журналісти Суспільного.

Так зараз виглядає чаша стадіону "Авангард". За сім місяців від початку реконструкції тут вже провели заплановані проектантами демонтажні роботи на східній та західній трибунах. Перенесли з-під чаші стадіону 16-метровий каналізаційний колектор та інші комунікації, встановили понад півтисячі залізобетонних паль. Зараз на об’єкті працюють шістдесят будівельників. Вони розпочинають викладати з цегли майбутнє приміщення легкоатлетичного манежу.

На фото директор фірми "Фіалка" Юрій Фалко

Ми плануємо виконати до кінця року будівництво цієї споруди. Щоб можна було її закрити цегляною кладкою і виконувати там роботи в зимовий період. Те саме по західній трибуні. Там є накриття і в нас є об’єм робіт там для зимової пори, – каже директор фірми "Фіалка" Юрій Фалко.

З території футбольного поля вже демонтували трав’яний газон. Одну його частину відправили до Клевані. Іншу вклали на стадіоні "Водник" у Рівному.

Для влаштування підігріву поля. Ну і в майбутньому, щоб проводити роботи по газону. Вже з весни, – додає Юрій Фалко.

Нагадаємо, у березні цього року депутати Рівненської міської ради підтримали рішення про виділення 50-ти мільйонів гривень з міського бюджету на реконструкцію стадіону "Авангард".

На фото міський голова Рівного Володимир Хомко

Зараз освоїли приблизно 40. Але провели найголовніші роботи. Буріння і влаштування залізобетонних паль, які зробила на субпідряді київська фірма. Зараз тривають роботи над металевими конструкціями. До кінця року 10 мільйонів вистачить. Очевидно, було б добре, якби ми отримали ще 10 мільйонів з ДФРР. Але ви розумієте, що з його буде "пшик". Очевидно, що у наступному році ми знову будемо виділяти немалі кошти, – коментує міський голова Рівного Володимир Хомко.

Оголошений кошторис реконструкції "Авангарду" – майже 200 мільйонів гривень. Проект розробляла львівська фірма «Артпростір», презентували його у квітні 2017-го. Згідно з планом будівництва, триватиме реконструкція спортивної арени до травня 2021-го року.