В обласному ліцеї збирали гроші на лікування Владислава Тарара (ВІДЕО)

14:00, 20 вер. 2019
 
В обласному ліцеї збирали гроші на лікування Владислава Тарара (ВІДЕО)

Учні та педагоги обласного ліцею організували благодійний ярмарок. Усе для того, аби зібрати гроші на лікування учня закладу Владислава Тарара. Він отримав важкі травми під час ДТП, що сталася торік у листопаді. Розпочався ярмарок о 10-тій, тривав він дві години.

Тістечка, печиво, піца та десерти. Це смаколики, які приготували вихованці Рівненського обласного ліцею. Сьогодні о 10-й ранку у холі закладу вони влаштували благодійний ярмарок.

На фото ліцеїстка Надія Киричук

Весь клас, хтось готував кекси. Ми всі збиралися, щоб допомогти. Приготували зефір та млинці, та чай різний. Ми збираємо кошти для Влада Тарара. У нас благодійний ярмарок. Була знайома, навіть в похід ходили разом. Така трагедія сталася. Ми переказали кошти з мамою, – розповідає ліцеїстка Надія Киричук.

Ярмарок у ліцеї проводять не лише для учнів, сьогодні тут двері відкриті для усіх. Усе, що на прилавках, роль яких виконують шкільні парти – приготували ліцеїсти. Допомагали їм батьки та вчителі.

На фото вчителька Катерина Бахнюк

В нас є печиво, вкрите "золотом". Це домашнє, а це кекси. Ось горішки, такі, як у дитинстві. А це крем свіжий. Вранці дороблювали, – каже вчителька Катерина Бахнюк.

Ліцеїсти збирають кошти на лікування учня закладу Владислава Тарара. Він після ДТП, яка трапилася у минулому році, перебуває в лікарні. На ярмарку, який провели навесні, розповідає директорка Наталія Сосюк, зібрали 30 тисяч гривень. Ці кошти передали на реабілітацію хлопця.

На фото директорка Рівненського обласного ліцею Наталія Сосюк

Діти підготували солодощі та вироби, все власними руками зробили. Це для того, щоб продати та всі кошти передати на лікування нашого учня Влада Тарара. Він дуже потерпів у аварії минулого року. Це наша дитина, це дитина нашого закладу. Ми маємо докласти багато зусиль, щоб допомогти йому з реабілітаціє. А коштів потрібно дуже багато, – коментує директорка Рівненського обласного ліцею Наталія Сосюк.

Родина Влада на ярмарок не прийшла. Його батько телефоном розповів, що зараз вони не можуть залишити сина. Влад нині лікується у Рівному. Однак, сім’я збираються знову їхати до Польщі на реабілітацію.

Вже він почав рухатися руками та ногами. Він починає приходити до свідомості. Розуміє певні слова. Коли до нього звертаються, він починає відповідати очима. Тобто, стан покращується. Динаміка позитивна. Запрошували, є вже місце знову на реабілітацію. На місцяь 150-200 тисяч гривень, – розповідає телефоном батько Олександр Тарар.

У підсумку на ярмарку зібрали 32 тисячі гривень.

Нагадаємо, Влад Тарар, учень обласного ліцею, був травмований у аварії, що сталася ввечері 2 листопада 2018 року. Тоді він разом з однокласницею Діаною Петрук йшли вулицею Севастопольською, коли їх збив мікроавтобус. За кермом автомобіля перебував житель Обарова Василь Самчук. Алкотестер тоді показав 2,75 проміле алкоголю у водія. 16-річна Діана Петрук загинула. Влад Тарар досі лікується. 39-річному Василю Самчуку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Наразі він перебуває у СІЗО.

Читайте також: 

Влада Тарара, якого збили на Севастопольській, лікують у Польщі

"Самчук згадав деякі обставини": черговий розгляд справи про смертельну ДТП на Севастопольській (ВІДЕО)