Спір за будівлю, що триває 5 років: чому сьогодні на 16 Липня, 10 приходили держвиконавці (ВІДЕО)

19:09, 17 вер. 2019
 
Спір за будівлю, що триває 5 років: чому сьогодні на 16 Липня, 10 приходили держвиконавці (ВІДЕО)

Зобов’язати Андрія Федорчука передати у власність фірми "Рівнеагробуд", представником якої є депутат Рівнеради Василь Немеш, будівлю на вулиці 16 Липня, 10. З таким рішенням суду сьогодні до цього приміщення навідалися державні виконавці.

 
Довкола будівлі на вулиці 16-го липня, 10 чергують правоохоронці. О другій годині дня сюди приходять державні виконавці. На руках рішення Рівненського міського суду від 2017-го року.
 
На фото державний виконавець Валерій Юсенко
 
– Зобов’язати Федорчука А.Б. передати Рівненській обласній асоціації по с\г "Рівнеагробуд" нежитлову будівлю загальною площею 1512 кв.м. без вчинення з його боку, а також з боку третіх осіб будь-яких перешкод "Рівнеагробуд", – зачитав державний виконавець Валерій Юсенко.
 
Андрій Федорчук виконавців та представників фірми "Рівнеагробуд", – адвоката Віталія Грабовського та депутата Рівнеради Василя Немеша, – в будівлю допускає. Журналістам вхід забороняє чоловік із бейджем "охорона".
 
 
Державні виконавці, Василь Немеш та його адвокат з будівлі виходять через дві години.
 
 
– Федорчук надав вільний доступ, не чинив перешкод. І державними виконавцями зобов’язано Федорчука Андрія передати цю будівлю у володіння.
 
– Зараз ви що робили? (запитує журналістка)
 
– Складали акт державного виконавця,сказав державний виконавець Валерій Юсенко.
 
 
Разом з іншими Андрій Федорчук з будівлі не вийшов. В телефонній розмові каже, що вже поїхав звідси і пояснює: акт передачі будівлі підписав.
 
– Я надав доступ. Сказав, що не заперечую. Бо я не можу заперечувати, бо це не є моє майно. Я ним не користуюся.
 
– А кому належить ця будівля зараз? (запитує журналістка)
 
– Я не в курсі. Якась "офшоровська" організація,сказав колишній власник будівлі Андрій Федорчук.
 
 
Водночас адвокат Василя Немеша візитом виконавців до будівлі незадоволений. Каже: фактичної передачі будівлі у власність фірмі "Рівнеагробуд" не відбулося.
 
 
На фото адвокат, представник інтересів "Рівнеагробуду" Віталій Грабовський
– Нас запустили в приміщення, виконавець не хотів підніматися на поверхи. Лише після моїх зауважень ми піднялися на 4 поверх. Виконавець не заходив в кабінети. Ми будемо оскаржувати цю бездіяльність і оскаржувати постанову, говорить адвокат, представник інтересів "Рівнеагробуду" Віталій Грабовський.
 
Додамо, спір за чотириповерхову будівлю на вулиці 16 липня, 10 триває з 2014-го року. 
 
Нагадаємо, колишнього власника будівлі на вулиці 16-го липня, 10 Андрія Федорчука у лютому цього року затримала поліція за підозрою в організації злочинного угруповання. Як тоді розповів Суспільному керівник Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Роман Осуховський, з 2011-го року так звана "банда Федора" буцімто вимагала гроші в підприємців, погрожуючи їм. До серпня Андрій Федорчук перебував під домашнім арештом. Як він повідомив нам сьогодні, місяць тому міру запобіжного заходу йому скасували.