Сьогодні у Рівному стартує голосування за проєкти Громадського бюджету

18:43, 17 вер. 2019
 
Сьогодні у Рівному стартує голосування за проєкти Громадського бюджету

Триватиме воно до 1 жовтня включно. Віддати свій голос за три великі та три маленькі проєкти можна у двох місцях: ЦНАПі і Рівненській міськраді, а також на сайті Громадського бюджету.

Для цього необхідно мати при собі офіційний документ, що посвідчує особу та реєстрацію місця проживання. Цьогоріч із 90 поданих проєктів до голосування координаційна рада допустила 77. З них – 48 малих і 29 великих. На проєкти Громадського бюджету усього закладена сума 10 мільйонів гривень, 7 з яких – на великі і 3 – на малі.

Як і у попередні роки, за словами начальника контрольного відділу Рівненського міськвиконкому Миколи Полюховича, найбільше рівняни подають проєкти у сферах освіти, комунального господарства, культури і спорту. Станом на обідню пору вівторка у дві скриньки вкинули до двох десятків бютеленів, а онлайн свій голос віддали 3 сотні рівнян.

На фото начальник контрольного відділу Рівненського міськвиконкому  Микола Полюхович

– Додатково в цьому році в нас виокремлена така категорія, як освітні проєкти – обмежені 30%. Тобто, навіть якщо їх буде більше по рейтингу – то все одно на фінансування піде не більше 30% з числа всіх інших проєктів. Трошки перекос вийшов у сторону освітніх проєктів, тому що дуже активно підключилися школи, батьки, діти, садочки. Це пов’язано з тим, що там є територія, де і що можна реалізувати. Було введене обмеження, що голосують з 18 років, попередні роки було з 16. Тоді багато нарікали, що старшокласники приходять класами, після уроків чи, можливо, хтось під час уроків і голосують, що, можливо, це несвідомий вибір,розповів начальник контрольного відділу Рівненського міськвиконкому  Микола Полюхович.