Рівне: забіг у вишиванках 2019 (ВІДЕО)

18:45, 24 сер. 2019
 
Рівне: забіг у вишиванках 2019 (ВІДЕО)

Майже дві з половиною сотні людей взяли участь у благодійному забігові "Rivne Patriotic Run – 2019". Такий захід у День незалежності "Rivne Running Club" організовує вчетверте. Бігуни стартували о 9-й ранку з майдану Незалежності. Вони долали дві дистанції: два з половиною кілометра та 10.

Мирослав готується до патріотичного забігу в вишиванках. Як і низка інших учасників, дрескоду він не дотримався. Але прийшов взяти участь, каже, бо ще жодного такого забігу не пропустив.

– Ой, в мене колінко трохи поболює, я так, обережно. Є свої таємниці. 

– І як в такому віці, важко бігати? (запитав журналіст)

– Нічого не важко,сказав учасник забігу Мирослав Демчук.

Традиційну для забігів розминку проводить учасник Олімпійських sгор, легкоатлетичних європейських і світових першостей Вадим Слободенюк.

Організовує цей захід "Rivne Running Club".

На фото співзасновник "Rivne Running Club" Сергій Ющишин

– Ми хочемо показати, що вишиванка не тільки для того, щоб одягати її раз в рік на особливе свято або на День вишиванки. Це річ, яка нас об’єднує, і в у бігу також. 238 учасників, планували 250, просто хтось не дійшов, хтось не встиг і так і далі. 50 гривень з кожної реєстрації ми скеровуємо на благодійну мету – це допомога трирічній Віталіні Василевич, в якої діагноз "енцефаліт" і кожного місяці дівчинка потребує на лікування 20 тисяч гривень, розповів співзасновник "Rivne Running Club" Сергій Ющишин.

Біжать учасники центральними вулицями міста – на вибір два з половиною чи 10 кілометрів. На коротшій дистанції лідирує рівнянин Ярослав Голуб. Навіть попри те, що зупинявся.

– Розвязався чіп оцей. Я бажаю "Rivne Running Club" зробити його якось інакше, приклеїти на номер, бо зіткнувся з такою проблемою, що в мене розвязався шнурок і вилетіло. Довелося зупинитися і завязати шнурки наново, вкинути в кишеню. Я перед цим був у Карпатах на навчально-тренувальних зборах, я трохи став сильнішим, сказав легкоатлет, переможець на дистанції 2,5 км Ярослав Голуб.

За кращу вишиванку приз отримує Людмила Козлюк. Вона бігла дистанцію зі своєю хаскі Фібі.

– Думали, люди не сприймуть, але бачимо, що всі позитивно, настрій піднімається. Гарно бігли, не заважали нікому, мені також. Наступного разу візьму його на більшу відстань,сказала переможниця у конкурсі вишиванок Людмила Козлюк.

Найшвидше 10 кілометрів – за 33 з половиною хвилини пробіг Роман Гаврилюк із Закарпаття. Окремо відзначили наймолодшу учасницю – трирічну Єву Гайдук. Та найстаршого бігуна – 73-річного Петра Сидорчука. Загалом на благодійну мету зібрали 12 100 гривень, оголосив зі сцени Сергій Ющишин.