У Рівному стартувало "Металеве серце України"

17:05, 24 сер. 2019
 
У Рівному стартувало

Тема цьогорічного фестивалю "Металеве серце України", що розпочався сьогодні у Рівному, "Краса врятує світ". Проводять його восьмий рік поспіль, розпочинається він традиційно на День незалежності, а завершується на День міста. Центральна композиція фестивалю – скульптура двох дівчат, які займаються шопінгом.

Сьогоднішнє завдання для учасників фестивалю – викувати пару взуття, їх вмонтують до цієї скульптури. Саме виготовленням кованих туфельок і займаються упродовж дня ковалі. Автора найкращих туфельок оголосять завтра, перед закриттям фестивалю. Сама скульптура двох дівчат стоїть у центрі площі Короленка. Де її розташують опісля – організатори та ковалі ще вирішують.

Усього цьогоріч, за підрахунками координаторки фестивалю Марини Вольської, до Рівного з’їхалося 80 ковалів, їх менше, ніж минулого року, втім географія фестивалю розширилися. О сьомій вечора на площі Короленка оголосять автора найкращої скульптури "Люстерко для красуні", робіт усього 5. Кожен гість фестивалю міг визначити найкращу скульптуру шляхом голосування. Переможні роботи, за словами Марини Вольської, можна буде оглянути після фестивалю в арт-галереї ковальства Ніни Кроки.