300 доларів і 4,4 тисячі гривень: патрульним знову пропонували хабарі (ФОТО)

17:03, 19 сер. 2019
 
300 доларів і 4,4 тисячі гривень: патрульним знову пропонували хабарі (ФОТО)

Сьогодні близько 3-ї години ночі в м.Сарни на вулиці Ковельській інспектори помітили водія, який керував мотоциклом без мотошолома. Як повідомила інспекрорка патрульної поліції Рівненщини Наталія Воєвода, екіпаж прийняв рішення зупинити кермувальника. 

– Під час перевірки документів інспектори виявили в керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. На пропозицію поліцейських пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці порушник дав згоду. Громадянин також погодився з результатом алкотестера "Драгер", який показав результат 3.23 проміле. Надалі з метою уникнення відповідальності чоловік кілька разів пропонував поліцейським неправомірну вигоду, а саме грошові кошти в сумі 300 доларів США. На неодноразові попередження інспекторів щодо кримінальної відповідальності за такі дії 20-річний водій не реагував,розповіла інспекрорка.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу. На керманича патрульні склали протокол ч.1 ст.130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) та винесли постанову за ч.1 ст.126 КУпАП (водій не мав при собі посвідчення водія відповідної категорії та свідоцтва про державну реєстрацію транспортного засобу).

 

Крім того, 4,4 тисячі гривень хабаря пропонував уже 28-річний водій авта у Рівному, який напідпитку зачепив іншу машину. 

Як розповіла спеціалістка відділу комунікації поліції області Світлана Карачун, із початку року поліцейські області за фактами пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди відкрили 58 кримінальних проваджень. У більшості випадків правопорушники пропонували правоохоронцям хабар за уникнення адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього руху.