Михайло Романчук поділився із Суспільним планами щодо Олімпійських ігор (ВІДЕО)

15:23, 19 сер. 2019
 
Михайло Романчук поділився із Суспільним планами щодо Олімпійських ігор (ВІДЕО)

На дистанціях 800 та 1500 метрів вільним стилем планує виступати на Олімпійських іграх у Токіо наступного року рівнянин Михайло Романчук. Після чемпіонату світу, де він здобув "срібло", Михайло на два дні заїхав до Рівного. Тут він зустрівся з рідними, сходив до театру, а також дав інтерв’ю журналістам Суспільного.

 
Фінальний заплив на дистанції 1500 метрів на чемпіонаті світі у китайському Кванджу виграв німець Флоріан Велброк. На секунду від нього відстав Михайло Романчук. У рівнянина "срібна" нагорода. Рік тому на чемпіонаті світу на цій же дистанції, але в 25-метровому басейні, Михайло здобув "золото".
 
 
– Ну блін, це ж спорт. Що сталось? Я вважаю, що моя "срібна" медаль – це перемога для всіх чиновників. Це моя особиста поразка. І якщо для них "срібло" – це поразка, то мені прикро, що таке ставлення не тільки до мене, а до всього спорту області загалом. Одна єдина медаль чемпіонату світу. Ніхто не запросив, навіть не подякував, не написав СМС. Це так пройшло як... Таке враження, що щодня виграють ці медалі, – розповів плавець Михайло Романчук.
 
 
Це фото з аеропорту Бориспіль після повернення з чемпіонату світу. Вітальний плакат Михайлові підготувала дружина.
 
– Не вперше Марина такий плакат готує. Вперше було після чемпіонату світу два роки тому. Вдруге після чемпіонату Європи. Вона мене балує,каже плавець.
 
На два дні Михайло Романчук завітав до рідного Рівного. До того два тижні був у Хмельницькому, де мешкає його дружина – стрибунка у довжину Марина Бех.
 
– У дружини зараз підготовка до чемпіонату світу в Катарі, тому весь час проводжу в Хмельницькому. Спочатку від тренувань відмовився, нічого не робив, а потім почав ходити на стадіон, бігати,говорить Михайло.
 
У цьому році Михайло Романчук планує брати участь у стартах Інтернаціональної плавальної ліги, етапах Кубка світу, а також чемпіонаті Європи. Втім, головний старт, – Олімпійські ігри, – чекає на спортсмена через рік.
 
– Оскільки 800 метрів – це олімпійська дистанція, то я впевнений, що буду готувати дві дистанції – 800 і 1500 м... Завжди налаштовуюсь тільки на краще. Працювати, щоб просто поїхати на Олімпійські ігри, то краще не їхати. Ціль – медаль. Це буде круто, поділився плавець.
 
А ще Михайло Романчук закликає земляків до спілкування. Каже, часто люди просто соромляться підійти і поговорити. Запевняє: у фото чи автографі не відмовить нікому. Для того, щоб підтримувати зв’язок з вболівальниками, навіть почав писати невеликі звіти у себе на сторінці у Фейсбук.
 
– Нинішній спорт і соцмережі – невід’ємні. Публічне життя – це доповнення, це має допомогти спортивному життю,каже Михайло Романчук.