5,150 кг: у Рівному мама в природний спосіб народила хлопчика-велетня (ВІДЕО)

16:23, 14 сер. 2019
 
5,150 кг: у Рівному мама в природний спосіб народила хлопчика-велетня (ВІДЕО)

Хлопчик вагою 5 кілограмів 150 грам та зростом у 60 сантиметрів народився вчора у пологовому будинку Рівного. За словами завідувача пологового відділення Валерія Нобіса, це найважча дитина, народжена у цьому медзакладі в природній спосіб у цьому році. Породілля та дитя почуваються задовільно. Апетит у дитини добрий, але здебільшого вона спить, розповіла мама Ілона Мороз.

 
Для двадцятивосьмирічної Ілони Мороз з Корнина це треті пологи. Розповідає: дівчинка і хлопчик, народжені перед цим, важили більше чотирьох кілограмів, але братик їх значно перевершив.
 
 
– Я не очікувала, останнє УЗД показало 4,2 кілограми, а тут вийшов сюрприз – 5,150. В 12:10 ми поступили, а в 17:26 народився наш хлопчик. Була розмова про розтин, але сказали: якщо вже самій не вийде – тоді буде розтин. Але я народжувала з епідуральною анастезією, мабуть, якби не вона, то я б не народила. Вона сприяла проходженню дитини. Мабуть, це професіоналізм лікарів, завдяки цьому я народила здорову дитину, розповіла породілля Ілона Мороз.
 
Пологи приймав Валерій Нобіс. Лікар каже, що причин, які впливають на велику вагу плоду, може бути кілька і вони індивідуальні. У випадку з Ілоною Мороз це, швидше за все, генетична спадковість.
 
 
– На сьогоднішній день народжується багато великих дітей, тобто більше 4 кг. Але гігантські діти, вага, яких більше 5 кг і народжених природнім шляхом – досить рідко. Тому маємо випадок унікальний у своєму роді. Мамі вдалося завдяки своїм природнім якостям, – тобто широкому розміру тазу, – народити живу, здорову дитину. Абсолютно здорову, – сказав завідувач пологового відділення №1 міського пологового будинку Валерій Нобіс.
 
Як назвуть новонародженого – ще не вирішили, розповіла Ілона Мороз. Таких як він немовлят, – тобто вагою більше п’яти кілограмів і народжених у природній спосіб, – цього року у міському пологовому було ще троє. Але вони важили менше, ніж герой нашого сюжету.
 
– Дитинку ви бачили, розкішна дитина. Хай здоровенька росте, ми бажаємо мамі і цій дитині розвиватися, рости якнайкраще, нам потрібні богатирі, Клички, Вірастюки, хай зростають,додав Валерій Нобіс.