"Авангард" дорожчає: на коригування проекту місто виділить ще мільйон

17:49, 8 сер. 2019
 

Трохи більше мільйона гривень заплатить Рівненська міська рада за коригування проекту реконструкції стадіону "Авангард". Відповідна інформація з’явилася на сайті публічних закупівель "ProZorro". Договір між управлінням капітального будівництва та рівненською фірмою "Орбіта Будпроект" датований 6-м серпня.

Згідно з цим договором, проектні роботи та експертизу фірма має завершити до 23-го грудня цього року.

На сторінці громадської ініціативи "За чесний тендер", яка відслідковує публічні закупівлі, зокрема, йдеться: "Цю іншу фірму - ТОВ “ОРБІТА БУДПРОЕКТ” - рівненські чиновники теж люблять, адже часто замовляють у них різні проекти. Без тендерів, звісно, як і цього разу. То ж всі знають, що тільки без тендеру можна вибрати класних проектувальників, таких як львів’яни. А переробляти і доплачувати можна, якщо не за свої... ".

Як повідомив сьогодні речник міськради Микола Прокопчук, причини внесення змін до проекту у понеділок пояснить особисто міський голова Рівного Володимир Хомко, який повернеться із відпустки.

З власних джерел нам вдалося з’ясувати, що згідно з попереднім проектом, третина стін стадіону мала бути збережена. Втім, в процесі реконструкції стало зрозуміло, що через їх стан ці конструкції все ж необхідно зносити та зводити нові.

Нагадаємо, проект реконструкції стадіону "Авангард" розробляла львівська фірма "Арт-простір", яка отримала за це з міського бюджету півтора мільйона гривень. Згідно з проектом, стадіон мав би мати трибуни на 14 тисяч місць з накриттям, штучне освітлення, футбольне поле з підігрівом, 8 бігових доріжок, а також легкоатлетичний манеж. Оголошений кошторис реконструкції – 200 мільйонів гривень. Стартувала реконструкція у березні цього року. Тендер на її проведення виграла рівненська фірма "Фіалка".