Хто не в масці? Рейд ринками || "Тема дня"

6 кві. 17:51


Рівненські ринки сьогодні перевірили на предмет дотримання санітарних вимог в умовах пандемії. Про запланований спільний рейд представників поліції, держпродспоживслужби, управлінь торгівлі та надзвичайних ситуацій  учора, 5 квітня,  повідомив у відеозверненні,  на своїй сторінці Фейсбук,  міський голова Рівного Олександр Третяк. Мер попередив, що такі перевірки будуть здійснювати регулярно, оскільки, місто невпинно наближається до «червоної» зони карантинних обмежень. 

Нагадаємо, нині Рівненщина поки залишається у "помаранчевій" зоні адаптивного карантину, хоча і у мерії, і в ОДА прогнозували перехід в "червону" зону. Ринки влада не закриває, але щоразу наголошує на суворому дотриманні карантинних обмежень. "Помаранчева" зона якраз передбачає посилений контроль щодо дотримання чинних обмежень. Місто посилило певні обмеження, попри відтермінування переходу в "червону" зону. Зокрема, скасували всі міські масові заходи, школярі  5 - 11 класів навчаються дистанційно. Також тимчасово не працюють музеї й театри. 

За рік  карантинних обмежень ми звикли до масок, дистанціонування і санітайзерів, але чи всюди і всі неухильно дотримуються правил? Чому варто посилювати контроль і притягувати до відповідальності не лише порушників, але і осіб, в чиї обов’язки входить дбати про забезпечення контролю за дотриманням таких норм? 

Про все це говоримо сьогодні. Гість студії  Василь Тонконоженко, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в області, на зв’язку зі студією будуть Юрій Поліщук, заступник міського голови Рівного та Руслан Серпенінов, міський голова Сарн.

Інші випуски
Більше відео