Вакцинація і зонування || "Тема дня"

29 бер. 13:56


Рівненська область наразі залишається у «помаранчевій зоні» адаптивного карантину, оскільки нині, попри збільшення кількості хворих, може впоратися з навантаженням у протидії COVID-19, - про це повідомили в ОДА після засідання Державної комісії ТЕБ та НС, що відбулось у суботу, 27 березня.

У «червоній зоні» сьогодні 10 регіонів України, і долучити до цього списку можуть області з високим рівнем захворюваності,  що перевищуватимуть означені показники. Натомість, вакцинація проти COVID-19 триває, станом на 29 березня, на Рівненщині першу дозу вакцини AstraZeneca (Covishield) отримали 6280 жителів. В області працює вже 48 стаціонарних пунктів щеплення від COVID-19. Вони діють у центрах первинної медико-санітарної допомоги області.

За, озвученим раніше, планом перші вакциновані через 28 днів мали отримати  щеплення повторно, але минулого тижня,  заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, повідомив, що через зміну стратегії використання першої партії вакцини «Ковішилд» усі 500 тис. доз використовуються для першого щеплення проти COVID-19. Для повторного щеплення буде використовуватися вакцина «Ковішилд» із наступних поставок. Згідно з оновленим планом, друге щеплення відбуватиметься не раніше 20-х чисел травня.

Як проходить вакцинація в області? Хто може скористатися можливістю отримати щеплення залишками вакцин? Чи варто вакцинуватися людям, які хворіли на коронавірус і мають антитіла? Чи убезпечить від зараження коронавірусом щеплення від сезонного грипу і чи можна маючи таке додатково вакцинуватися від   COVID-19? Про все це говоримо з нашими експертами. сьогодні  гість студії – Віктор Мороз, завідувач відділу епіднагляду та профілактики епідеміологічних захворювань Рівненського обласного лабораторного центру, на зв’язку з нами буде Олег Вівсянник, начальник обласного управління охорони здоров’я

Інші випуски
Більше відео