Тарифи: електроенергія || "Тема дня"

13 січ. 19:32


З 1 січня цього року Уряд затвердив фіксовану ціну на електроенергію для населення на рівні 1,68 грн за кВт-год.Відповідну постанову  Кабінету міністрів опублікували 28 грудня минулого року.

В постанові йдеться, що такий тариф діятиме до 31 березня 2021 року і не передбачатиме "пільгових" 100 кВт-год., які діяли до 1 січня. Документ прийнято "з метою уникнення стрімкого зростання тарифу для населення". "Термін дії чинного механізму ПСО спливає 1 січня 2021 року, і, у разі неприйняття запропонованих змін, ціна на електроенергію для побутових споживачів мала б формуватися на ринкових умовах, що призвело б до різкого, більш ніж у 2,5 раза, зростання тарифу на електричну енергію для населення (до близько 3,30 грн за кВт-год)", - пояснили у Міністерстві енергетики.

У Рівненській ОДА проситимуть Верховну раду повернути пільгові тарифи для користувачів на електроенергію у 30-кілометровій зоні атомних станцій. Про це повідомив перший заступник голови РОДА Сергій Подолін. Попередньо аналогічне звернення до представників центральних органів влади ініціював міський голова Вараша, де знаходиться РАЕС. У Рівненській обласній державній адміністрації підготували звернення до народних депутатів. У ньому просять законодавчо врегулювати ситуацію, яка склалась після прийнятого урядом рішення. Нагадаємо, постанова Кабінету міністрів №1325 скасувала 30% знижки на електроенергію з 1-го січня 2021-го року для споживачів електроенергії, які живуть у 30-кілометровій зоні навколо АЕС.

Як зміняться платіжки споживачів електроенергії нашої області вже наступного місяця? Чи можна впливати на розмір тарифу? Як діятиме місцева влада в умовах здорожчання енергоносіїв? Скільки споживачів електроенергії за пільговим тарифом в нашій області втратять таку пільгу. Про все це говоримо сьогодні в програмі. На зв’язку: 

Тарас Прокопчук, заступник начальника управління, начальник відділу енергетики, енергоефективності та економічної діяльності управління енергетики та енергоефективності департаменту ЖКГ РОДА, 

Алла Ліхачова, речниця ТОВ РОЕК, 

Ярослав Березюк , голова Вараської райради, 

Володимир Нечипорук, керівник сектору НКРЕКП в Рівненській області

Інші випуски
Більше відео