Укрупнення районів на Рівненщині || Тема дня від 16 червня 2020

16 чер. 20:00


12-го червня на позачерговому засіданні Кабінет Міністрів України підтримав проект постанови Верховної Ради України про утворення та ліквідацію районів в усіх областях України, а також проект постанови щодо утворення та ліквідацію районів в АР Крим. Згідно з документами, заплановано ліквідувати існуючі 490 районів та утворити 129 нових. Зокрема, на території Рівненської області замість існуючих 16-ти - вирішено утворити чотири райони. Із центрами у Рівному, Дубні, Сарнах та Вараші. 

- Як зміниться область після завершення другого етапу децентралізації? Як відреагували в існуючих районах області на затверджений Кабміном план утворення чотирьох нових районів? Як вплине новий етап територіальної реформи на формування виборчих округів і місцеві вибори загалом? 

Про це говоримо сьогодні у програмі "Тема дня". Зважаючи на карантинні обмеження, з нашими гостями спілкуватимемося онлайн. Згодом до розмови приєднаються директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської обласної державної адміністрації Костянтин Мокляк, консультант обласного відділення Асоціації міст України Василь Курилас, та координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Рівненській області Михайло Балик.

Інші випуски
Більше відео