Неоформлені працівники на будівництві: хто насправді виграє || Тема дня від 06 березня 2020

6 бер. 20:50


Десятеро працівників, побачивши інспекторів Держапраці, втекли сьогодні з будівельного майданчика на вулиці Льонокомбінатівській, де споруджують автозаправну станцію. У жовтні минулого року у результаті зсуву грунту там загинув 37-річний робітник. Тоді у поліції за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт, що призвели до загибелі людини, розпочали досудове розслідування. Сьогодні  інспектори Держпраці проводили тут роз’яснювальну роботу. 

Кому особливо важливо, щоб трудові відносини на будівництвах були оформлені - працедавцю, чи робітнику? Хто відповідає за безпеку і здоров’я, оформлених на будмайданчиках працівників і тих, хто працює нелегально? 

Про це сьогодні говоримо у «Темі дня» разом із начальником відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці в області Юрієм Морозюк, начальником відділу нагляду на будівництві та котлонагляду Управління Держпраці в області Іваном Онищуком та адвокаткою Тетяною Бідюк.

Інші випуски
Більше відео