Як виділяють землю учасникам АТО/ОСС — дивіться у проєкті «Лакмус» від черкаської команди розслідувачів

Як виділяють землю учасникам АТО/ОСС — дивіться у проєкті «Лакмус» від черкаської команди розслідувачів

4 чер. 2021

6 червня о 19:45 на телеканалі UA: РІВНЕ в ефір вийде друга серія проєкту журналістських розслідувань «Лакмус» від команди розслідувачів із Черкас. Проєкт обрано до реалізації на відкритому конкурсному відборі «Створюй з Суспільним. Розслідування»

Читайте також: На UA: РІВНЕ стартує проєкт журналістських розслідувань «Четверта влада»

За словами керівниці проєкту «Лакмус» Єлєни Щепак, у другій серії циклу йтиметься про надання земельних ділянок учасникам бойових дій.

«Складність надання земельних ділянок АТОвцям полягає у двох моментах. Перший брак земельних ресурсів у містах. Другий законодавець не визначив черговість надання землі, як наслідок цим користуються чиновники, депутати і наближені до них особи. Через законодавчу невизначеність ситуація з наданням землі є типовою для багатьох міст України», зазначає керівниця проєкту «Лакмус» Єлєна Щепак

Журналістка Єлєна Щепак та боєць батальйону "Київська Русь" Олександр Резніченко 

«Для Черкас питання виділення землі учасникам АТО/ОСС не перестає бути актуальним вже кілька років, розповідає продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна. Проблема не вирішується через низку факторів, серед яких, в тому числі, і законодавчі прогалини. В цьому випуску команда розслідувачів намагалась з`ясувати, чому одним вдається отримати ділянку, причому, в хороших місцях, а інші роками безрезультатно чекають відповідей на свої запити».

У першій серії проєкту йшлося про зловживання на харчуванні у дитячих садочках. Автори зазначали, що саме небайдужість людей часто є каталізатором для подолання корупції.

Журналіст Артур Чемирис та комерційний директор агенції нерухомості Тарас Жуков

«Нам важливо не просто показувати проблему, а й осіб, які «стоять» за нею. А ще  разом з експертами пропонувати вирівняти вирішення озвучених у програмі проблем», додає Єлєна Щепак.

Ведуча програми «Лакмус» Ірина Малюкова

UA: РІВНЕ, UA: Українське радіо Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.