«Захист дитинства»: радіомарафон UA: Українське радіо Рівне до Дня захисту дітей

«Захист дитинства»: радіомарафон UA: Українське радіо Рівне до Дня захисту дітей

1 чер. 2021

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей та Всесвітній день батьків, стартував тематичний марафон від команди радіожурналістів UA: Українське радіо Рівне «Захист дитинства».

Упродовж чотирьох днів, з 1 по 4 червня о 12:15, у радіопроєкті «Дослівно» журналістки Ольга Шевчук та Ірина Данильчук разом із експертами у прямому ефірі говоритимуть про виховання дітей, сучасні виклики, які постають перед батьками, проаналізують питання безпеки дітей, права у сфері виховання, рівень соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку. 

До студії Суспільного запросили психологів, педагогів, соціальних працівників, патронатних вихователів, представників служби у справах дітей Рівненського міськвиконкому та управління освіти облдержадміністрації.

Читайте також: Рівненщина читає «Паперові солдати» братів Капранових: UA: РІВНЕ — інформаційний партнер

Перша студійна розмова відбулась за участі Андрія Міщені, начальника служби у справах дітей Рівненської міської ради та Людмили Рибчук, очільниці КП «Обласний центр громадського здоров’я», національної тренерки з підготовки патронатних вихователів. До спілкування телефоном долучилась патронатна вихователька Вікторія Сєркова. Йшлося про інспектування, підтримку неблагополучних сімей та послуги патронатних родини. Ведуча — журналістка і багатодітна мама Ольга Шевчук.


«Під час проведення марафону ми разом зі спікерами з’ясовуватимемо, яку роботу проводять із неблагополучними сімями і на яку допомогу вони можуть розраховувати у складних ситуаціях. Говоритимемо про прояви й наслідки насильства в сімї, проаналізуємо, як захищають права та інтереси дітей, позбавлених батьківського піклування, як відбувається їх соціалізація. Розкажемо як усиновити дитину і у чому перевага дитячих будинків сімейного типу. Психологи і педагоги поділяться інструментами виховання і порадять, як виростити духовно зрілу та відповідальну людину. Крім того, звернемо увагу на небезпеку гаджетозалежності в дітей та почуємо рекомендації, як цього уникнути», — розповідає редакторка UA: Українське радіо Рівне Ольга Шевчук

Загалом, у радіомарафоні «Захист дитинства» обговорять такі теми: 

  • Підтримка та інспектування сімей у складних життєвих обставинах;
  • Гаджети та діти;
  • Усиновлення. Забезпечення належних умов виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • Виховання: стосунки батьків та дітей.

Долучитись до розмови у студії можна зателефонувавши за номером: +38 (097) 323 20 11.

Слухайте UA: Українське радіо Рівне онлайн на сайті мовника та на частотах:

Рівне - 87,8 FM;

Зарічне - 103,8 FM;

Дубровиця - 106,6 FM;

Демидівка - 102,9 FM;

Корець - 107,2 FM;

Березне - 104,0 FM.

Мета проведення марафону — підтримка Декларації прав дитини, ухваленої у 1959 році, що проголошує рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану і закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню.  

Нагадаємо, Міжнародний день захисту дітей заснований у листопаді 1949 у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше «Міжнародний день захисту дітей» відзначався в 1950-му році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності. 

В Україні День захисту дітей відзначають із 1998 року.

UA: Українське радіо Рівне — регіональний Суспільний мовник на Рівненщині. Разом із регіональним телеканалом UA: РІВНЕ та загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення. 

Оперативні новини Рівненщини шукайте на діджитал-платформах: