Онлайн-лекція для студентів від шеф-редактора UA: РІВНЕ Ореста Гринюка

Онлайн-лекція для студентів від шеф-редактора UA: РІВНЕ Ореста Гринюка

24 бер. 2021

24 березня, на запрошення доцента кафедри журналістики Національного університету «Острозька академія» Олексія Костюченка, про специфіку роботи служби інформації суспільного мовника UA: РІВНЕ, цінності і стандарти Суспільного майбутнім журналістам онлайн розповів шеф-редактор новин Орест Гринюк.

«Це не перша зустріч зі студентами Острозької академії Вже маю подібний досвід. Намагався розповісти не про теорію, а про практичні моменти роботи головного редактора: вибір тем, планування зйомок, верстку випуску. Про те, що може знадобиться у роботі. Приємно здивований тим, що були десятки запитань. Студентів цікаволо практично все: тривалість робочого дня журналіста, профільна освіта і необхідні навички телеведучих та багато іншого. У докарантинні часи, студенти академії регулярно проходили у нас практику і завжди вирізнялись своєю активністю і наполегливістю в опануванні фаху. Сподіваюсь, що по завершенні карантину, ми відновимо живе спілкування і співпрацю», — каже Орест Гринюк.

За словами Олексія Костюченка у другому семестрі студенти-третьокурсники продовжують вивчати дисципліну «телевізійне виробництво». Одна з її тем – «робота редактора інформаційної програми». Про особливості роботи викладач запросив розповісти шеф-редактора новин Суспільного.

«Дякуємо головному редактору новин UA: РІВНЕ Оресту Гринюку за цікаву розповідь про особливості своєї роботи, критерії відбору тем теленовин, процес виробництва телесюжету і загалом про свій чудовий колектив. Як добре, коли теорію, презентовану на лекціях, можна підсилити професійними історіями з перших вуст», — говорить Олексій Костюченко.

Крім того, Орест Гринюк запросив студентів співпрацювати зі службою інформації UA: РІВНЕ, повідомляючи про цікаві або резонансні події регіону. А по завершенні карантинних обмежень, запросив постажуватись у ньюзрумі Суспільного.

    Читайте також: UA: РІВНЕ: суспільний мовник завжди поруч

Раніше про особливості створення діджитал-контенту, використання смартфонів у роботі тележурналіста студентам Острозької академії розповідав Іван Марчук, фахівець діджитал-підрозділу Суспільного.

«На своїх заняттях я завжди апелюю до контенту UA: РІВНЕ, як одного із найякісніших та конвергентних медіаресурсів. Разом зі студентами завжди переглядаємо, аналізуємо і рівняємось на суспільного мовника» — підсумував Олексій Костюченко.

Нагадаємо, регіональні Суспільні мовники на Рівненщині — це телеканал UA: РІВНЕ і радіо UA: Українське радіо Рівне. 

Дивитись Суспільне UA: РІВНЕ можна в ефірі і онлайн на сайті філії

Слухати UA: Українське радіо Рівне можна онлайн на сайті філії та на частотах:

Рівне - 87,8 FM;

Зарічне - 103,8 FM;

Дубровиця - 106,6 FM;

Демидівка - 102,9 FM;

Корець - 107,2 FM;

Березне - 104,0 FM.

Оперативні новини Рівненщини шукайте на діджитал-платформах:  


Разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільним радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) UA: РІВНЕ входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.