Прем’єра розслідування «Зупини мене, якщо зможеш» на UA: РІВНЕ

Прем’єра розслідування «Зупини мене, якщо зможеш» на UA: РІВНЕ

18 бер. 2021

У неділю, 21 березня, о 20:00 — прем’єра документального розслідування власного виробництва «Зупини мене, якщо зможеш» на суспільних телеканалах UA: РІВНЕ, UA: ПЕРШИЙ, а також на всіх регіональних каналах Суспільного. Автори розкриють, до яких наслідків може призвести домашнє насилля і байдужість оточення та правоохоронної системи.

Читайте також: До Дня українського добровольця UA: ПЕРШИЙ покаже низку тематичних проєктів

«Від того, що ми побачили й почули під час знімання цього фільму, без перебільшення, кров холоне у жилах, і не лише через розповіді героїнь, яких відшукала авторка розслідування Алла Садовник. Передовсім через її викриття, які свідчать: трагедіям, до яких призвело домашнє насильство, можна було запобігти. Могла запобігти система, але ті, хто покликаний захищати, проігнорували, — розповідає шеф-редакторка розслідувань і співавторка фільму Інна Білецька. — Ми розраховуємо, що наша робота не лише відкриє очі тим, хто досі вважає будь-яке насильство вдома прийнятним, а й тим, хто не наважується розірвати аб‘юзивні стосунки, хто засуджує жертв, мовляв, терпить — значить, так їй і треба. А головне, ми розраховуємо, що розслідування матиме наслідки для правоохоронців у вигляді реальних кадрових рішень і уроку іншим на майбутнє».

Розслідування «Зупини мене, якщо зможеш» — це історія жінок, які зіткнулися з домашнім насиллям і кілька років жили у страху. Команда Суспільного покаже, що ховається за зачиненими дверима у сім’ях та стосунках, де приниження і деспотія є нормою.

Глядачі побачать, які наслідки має невирішена проблема, коли система має всі інструменти впливу, але відмовляється ними користуватися, чи суспільство не готове допомогти й схильне засуджувати жертву.

Як загальна байдужість до домашнього насильства може коштувати життя, дивіться у розслідуванні «Зупини мене, якщо зможеш» 21 березня о 20:00 на суспільному телеканалі UA: РІВНЕ.