Приємно усвідомлювати, що ти частинка чогось великого, масштабного, — Настасія Захарчук про роботу у ранковому шоу

Приємно усвідомлювати, що ти частинка чогось великого, масштабного, — Настасія Захарчук про роботу у ранковому шоу

3 гру. 2020

Із середини липня з 6:30 до 9:00 телевізійний день регіональних філій Суспільного розпочинається інформаційно-пізнавальним шоу «Ранок на Суспільному» — в одній програмі історії й події всієї України. Крім столичної ранкової команди, над рубриками, сюжетами та увімкненнями з регіонів працюють 46 кореспондентів і відеографів з областей. Одним з облич ранкових рубрик та увімкнень стала журналістка із Рівного Настасія Захарчук.

Читайте також:  UA: РІВНЕ оголошує відбір проєктів журналістських розслідувань

Настя має досвід ведення ранкової програми на UA: РІВНЕ, а тепер чи не щодня у міжрегіональному ранковому шоу її бачить уся країна.

«Так приємно усвідомлювати, що ти частинка чогось великого, масштабного. Ніби маленький пазл величезної картини», — каже кореспондентка.  

За освітою Настя — акторка драматичного театру, а за покликом душі — журналістка. Свій шлях у телевізії розпочала з великого бажання. Не маючи «за плечима» жодного відзнятого сюжету чи рубрики й не зовсім розуміючи різниці між ними, прийшла на Суспільне випробовувати долю, і доля їй «посміхнулася». 

«Три місяці випробувального терміну — і я у команді творчих та креативних, уже колег на Суспільному. Тоді  життя поділилося на до і після. Далі мій перший відзнятий сюжет, згодом моя перша авторська рубрика. Й досі пам’ятаю відчуття щастя. Після кількох місяців моєї роботи у філії проводили кастинг ведучих ранкового шоу «Добрий ранок»  і затвердили мою кандидатуру», — згадує Настя

Досвід ранкової ведучої — ще один важливий крок вперед у нелегкій, але дуже бажаній роботі. Прокидатися доводилося о п’ятій ранку, проводити наживо ефір і до п’ятої вечора готувати наступний: знімати сюжети, рубрики, шукати цікавих гостей.

«Добрим словом, мудрою порадою та  гумором завжди допомагав колега по веденню ефіру — Максим Коломис. Йому за це дуже вдячна. Що ми тільки не робили у студії Ранку: готували, вишивали, ліпили, співали й танцювали, а ще — кожного дня знайомилися самі та знайомили глядача з цікавими й важливими людьми України і нашого краю», — ділиться ведуча.

У серпні цього року Настасія Захарчук приєдналася до ще більшої ранкової команди як спеціальна кореспондентка міжрегіонального шоу «Ранок на Суспільному». За порівняно незначний проміжок часу їй уже вдалося розповісти про особливості, досягнення, цікавинки та проблеми Рівненщини на всю країну.

Разом з відеографом Миколою Штемпелем журналістка працює над трьома рубриками: «Господині на замітку», «Топ корисних порад», «Запитай у лікаря». Зазвичай експерти рубрик — медики або інші фахівці своєї справи, які діляться з глядачами корисними порадами й досвідами. 

Також творча команда презентує господиням і перевіряє лайфхаки: як звичні нам речі можна використовувати не за призначенням. Крім того, рівненські ранківці знімають цікаві історії про земляків.

«За знімання й оформлення матеріалу відповідає мій колега по команді Микола Штемпель. Понад 10 років він працює оператором, а відтоді, як стартував міжрегіональний Ранок, опанував професію монтажера. Ми часто радимося, багато жартуємо та підбадьорюємо одне одного. Пліч-о-пліч маленькою командою йдемо назустріч цікавому та важливому. Зазвичай у сюжетах розкриваємо соціально важливі теми. Героями є люди, які надихають силою волі, бажанням жити і творити. До прикладу, фотохудожник Олександр Майструк. Аби досягнути успіху, йому довелося пізнавати світ по-новому», — розповідає Настя

Окрім телеефіру, рівненські історії можна переглянути на ютуб-каналі Суспільного.

«Я обожнюю працювати з людьми та разом переживати історію кожного. Найкращою нагородою за роботу вважаю вдячного глядача. Впевнена, що попереду  багато цікавих історій, нових проєктів та відкриттів. Нам є ким пишатися, й розповідати про таких людей — саме задоволення», — завершує розповідь Настасія Захарчук.