Новинки в ефірі

Новинки в ефірі "Українського радіо Рівне"

14 лис. 2018

 Восени в ефірі "Українського радіо Рівне" (колишнє Рівне.FM) стартувало одразу кілька нових проектів: "Доживемо до понеділка з Оксаною Юрченко", "Корнієві казки", "Дослівно", "Труднощі перекладу", "Новини науки", "Артополіс", "Вечір важкого дня", готові до старту "Дебати на вимогу".

Соціально й суспільно спрямованим став денний слот каналу. Щодня, крім вихідних, о 12:15 в ефірі звучить проект "Дослівно". Журналісти обговорюють із фахівцями й експертами різноманітні теми:

  • понеділок "Дослівно — Фан-зона (спорт)" 
  • вівторок "Дослівно — Освіта"
  • середу "Дослівно — За вашими листами"
  • четвер "Дослівно — Медицина"
  • у п’ятницю "Дослівно — Доступно".

Відразу два проекти підготувала авторка і ведуча Мирослава Романюк: "Труднощі перекладу", який звучить в ефірі щосуботи та щонеділі о 7:50 і "Новини науки", який можна слухати в суботу о 17:30. Вільне володіння англійською, великий перекладацький та аналітичний досвід дозволяють Мирославі розкривати справжній зміст англомовних пісень слухачам у програмі "Труднощі перекладу". А в передачі "Новини науки" Мирослава популяризує нові світові наукові досягнення, які публікують в іноземних наукових виданнях.

Щоп’ятниці о 20:10 у програмі "Вечір важкого дня" Денис Сай і Дарія Микосянчик розповідають про культурно-мистецькі подій тижня.

Окрім того, "Українське радіо Рівне" запрошує опонентів із будь-яких суспільно важливих питань в ефір проекту "Дебати на вимогу", де у форматі конструктивного діалогу можна довести правильність власної позиції. Програма є не регулярною, а "на вимогу", тож виходитиме в ефір за наявності запитів від аудиторії.

З авторськими проектами на Суспільне радіо прийшли ведучі Оксана Юрченко та Корній Демидюк.

Щосуботи з 12:10 до 13:00 радіоведуча Оксана Юрченко у форматі легкої розмови аналізує найпомітніші події тижня та презентує розмову з гостем у програмі "Доживемо до понеділка з Оксаною Юрченко". Долучившись до реформування органів внутрішніх справ, пані Юрченко вже третій рік працює інспекторкою прес-служби патрульної поліції міста.

"До служби в поліції, я багато років працювала на радіо. Ідею цієї передачі виношувала давно. Були вже й фони і назва. Вдячна продюсерці UA: РІВНЕ Інні Білецькій, яка ознайомившись із концепцією проекту, запросила працювати саме на Суспільне, близьке мені по духу. Мій проект — про те, що цікавить людей, про те, що вони думають і що обговорюють. Це мікс корисної, актуальної, пізнавальної інформації, якісної української музики та спілкування наживо з цікавими гостями. Важливо, що ми радіо, яке бачать. Тішить кількість переглядів стріму в соцмережах і активність слухачів у обговореннях", — сказала ведуча Оксана Юрченко.

Щовечора о 20:40 і діти, і дорослі охоче слухають "Корнієві казки". Десятихвилинні повчальні казкові історії захоплюють дітей і дають можливість перепочити батькам. Авторський радіодебют Корнія Демидюка відбувся 12 років тому на хвилях "Рівне.FM", нині — "Українське радіо Рівне".

"Крім "Театрального клубу", я вів новини і мав неформально-неформатну програму "Вечірня казка для дорослих". Далі до радіо мав дуже опосередкований стосунок: начитував рекламу, іноді щось озвучував, займався акторським фрілансом, — згадує ведучий Корній Демидюк. — І от однієї ясної цьогорічної ночі, якась творча сила змусила мене почати начитувати казки й стрімити це у Facebook. Начитав і заснув, зовсім не сподівався, що прокинуся знаменитим. Тисячі переглядів і море коментарів переконали мене в правильності обраного шляху. Тепер я — в команді Суспільного. Твори виключно місцевих авторів навмисне начитую голосом дідуся. Свій бережу для нових задумів".

Авторський мистецький проект Дениса Сая "Артополіс", який звучить в ефірі щосуботи о 17:45, від початку був задуманий як телевізійний, а зараз має хороші відгуки й на радіо. Це проект про творчі пошуки і знахідки митців краю.

"Він для тих, хто із захопленням чекає ренесансу мистецьких подій Рівненщини, хто з цікавістю відкриває нові імена творчих особистостей або ж прагне дізнатися більше про визнаних майстрів", — розповідає Денис Сай.

Уніфікація назв, оновлення звукового та візуального оформлення регіональних каналів Українського радіо допомагає слухачеві швидше зорієнтуватись, яке радіо він слухає, вважає продюсер "Українського радіо Рівне" Сергій Шидловський:

"Наш ефір поповнився новими проектами, а творча команда — новими та відомими іменами. За результатами кастингу до нас прийшла молода, вважаю, перспективна журналістка Дарія Микосянчик. Цілком органічно й невимушено як ранкова ведуча почувається Оксана Лашманова, яка також нещодавно приєдналась до нашого колективу. Ведучі "Ранку" разом із гостями обговорюють актуальні теми, які стосуються кожного з нас. Радіослухачі телефонують під час і навіть після ефірів: дискутують, діляться враженнями, пропонують теми для наступних обговорень. Корисним досвідом для нас стала організація виїзних радіостудій, які вже двічі працювали в прямому ефірі з місця проведення міських заходів".

Почути окремі передачі й переглянути стріми "Українського радіо Рівне" можна

Представлена філія і на спеціалізованій платформі онлайн радіостанцій світу TuneIn Radio.

"Я вважаю, що "Українське радіо Рівне" поки ще дошкільнятко. Мала дитина прекрасного "Українського радіо". Це дошкільнятко дуже хоче вчитися і рости. А ще не просто подобатися, а бути корисними своїй аудиторії. Ми чуємо її і хочемо бути почутими нею. Ми хочемо бути близькими друзями слухачів і головним джерелом інформації для них. В цьому році я буквально закохалася в радіо. І зроблю все для того, щоб воно було найкращим", — сказала продюсерка UA: РІВНЕ Інна Білецька.