На UA: РІВНЕ покажуть фільм-розслідування «Сто років ізоляції»

На UA: РІВНЕ покажуть фільм-розслідування «Сто років ізоляції»

13 лип. 2020

У понеділок, 13 липня, о 18:00 в ефірі телеканалу UA: РІВНЕ  покажуть фільм-розслідування «Сто років ізоляції».

Читайте також: 20 нових проєктів для регіонального мовлення Суспільного запущені у виробництво

«Сто років ізоляції» — фільм-розслідування команди Суспільного. Прем’єра на UA: ПЕРШИЙ відбулася 30 червня. Стрічка показує зсередини систему психіатричних лікарень і психоневрологічних інтернатів. Журналісти викривають головну причину тривалого перебування пацієнтів у психіатричних лікарнях. 

Наступного дня після всеукраїнської прем’єри фільму-розслідування Суспільний мовник Рівненщини присвятив увесь ефірний час програми «Тема дня» обговоренню проблем психоневрологічних закладів області.

«Увагу глядачів намагалися зосередити на побаченому авторами фільму, нашими колегами із творчого об’єднання розслідувань Суспільного, у Острозькій обласній психіатричній лікарні. Фільм має дуже сильну емоційну складову. Ці емоції ми намагалися передати глядачам і в ефірі», — пригадує програму керівник «Теми дня» UA: РІВНЕ Роман Свирида. — Кожна людина заслуговує на гідні умови життя. На запитання журналістки Лілії Майорової відповідали: у студії — шефредакторка ТО розслідувань Суспільного Інна Білецька та телефоном — начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник. Шкода, що не вдалося того дня вмовити брати участь у прямоефірній розмові керівницю Острозької обласної психіатричної лікарні. На наші запитання вона погодилася відповідати виключно у записі. Як завжди, ми намагалися використати максимум матеріалу з документального фільму, а також — зібрати коментарі відповідальних осіб».

Читайте також: Повертаємо повагу до інституту виборів — Суспільне підтримує проєкт Руху ЧЕСНО

Нагадаємо, упродовж цього року Суспільне впроваджує Концепцію регіонального мовлення на 2020–2021 роки, за якою всі філії працюватимуть як єдина міжрегіональна платформа.