UA: РІВНЕ покаже Божественну літургію на полі Берестецької битви

UA: РІВНЕ покаже Божественну літургію на полі Берестецької битви

17 чер. 2020

Цієї неділі, 21 червня, о 9:00 на телеканалі UA: РІВНЕ, на сайті мовника онлайн та на Facebook сторінці Суспільного Рівненщини відбудеться трансляція Божественної літургії у Свято-Георгіївському монастирі на Козацьких могилах із нагоди 369-ї річниці битви під Берестечком. Богослужіння очолить предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

На території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» митрополит Епіфаній разом із запрошеним духовенством помолиться за героїв битви під Берестечком, а також воїнів, які віддали життя за незалежність і цілісність Української держави.

Після завершення літургії відбудеться заупокійна літія за полеглими козаками й новітніми українськими героями, які боролися за незалежність України в наш час, а також урочиста хода й покладання квітів до пам’ятника героям Берестецької битви.

Трансляцію супроводжуватиме переклад жестовою мовою.

Зазначимо, із 3 травня суспільні телеканали на час карантину транслюють богослужіння щонеділі.

21 червня на UA: РІВНЕ заплановані такі трансляції:

  • 9:00   — Божественна літургія на Козацьких могилах;
  • 11:00 — недільна літургія Української Греко-католицької церкви; 
  • 12:30 — недільна Свята Меса Римсько-католицької церкви в Україні.

 

Читайте також: Понад 7 млн глядачів увімкнули релігійні трансляції на Суспільному


Нагадаємо, від кінця березня UA: РІВНЕ щонеділі транслює богослужіння й інші обрядові заходи, щоб допомогти задовольнити духовні потреби вірян, які через карантинні обмеження позбавлені можливості відвідувати храми.