«Я навчилася працювати вдома. Але це зовсім не цікаво»: Тетяна Климчук, ведуча новин UA: РІВНЕ про роботу на карантині

«Я навчилася працювати вдома. Але це зовсім не цікаво»: Тетяна Климчук, ведуча новин UA: РІВНЕ про роботу на карантині

5 тра. 2020

Що змінилось у роботі і житті під час карантину сайту Суспільного розповіла кореспондентка і ведуча новин UA: РІВНЕ Тетяна Климчук, яка 8 років працює  в службі інформації Рівненської філії Суспільного, поєднуючи роботу в кадрі з підготовкою інформаційних випусків:

«Змінилось абсолютно все. Починаючи від дороги на роботу. В мене вона пролягає через парк, який минаю зараз дуже швиденько. На початку запровадження карантину шокували порожні вулиці міста і ринки без людей. Такого я ще не бачила. Змінився і підхід до роботи: менше зйомок, більше стресу», — ділиться Тетяна.  

 

Чи не впливає масив тривожної інформації на психологічний стан?

«Я відношу себе до людей зі стійкою нервовою системою , тому мій психологічний стан-стабільний. Головне «фільтрувати» інформацію»,— каже журналістка.

 

Чи складніше стало поєднувати ведення новин з підготовкою інформаційних матеріалів?

«Для мене тут нічого не змінилося. Маю ще двох колег - Оксану Туз і Катерину Сірук. Новини ведемо по колу: тиждень через два. Так було до карантину, так є і зараз. Як і раніше, ведучу, в тиждень її чергування (бо в інші дні, ми працюємо кореспондентками), завантажують роботою, яку можна робити в ньюз-румі. За мною телефонні коментарі, а зараз ще з’явилися онлайн-брифінги, радіо - , теленовини»,— розповідає Тетяна.

Як оцінюєте командну роботу інформаційної служби в надзвичайній ситуації?

«Не зважаючи на карантин, на те, що готувати новини стало складніше в плані «картинки», наша команда готує, як на мене,  три якісні інформаційні випуски щодня. Люди нам йдуть на зустріч: зважаючи на ризики, вони самі записують себе на відео, або включаються з нами через скайп. Тому, з коментарями проблем немає. А минулого тижня, наша команда ще й запустила рубрику позитиву «Здоровенькі були». Таким чином,  ми намагаємося нашому глядачеві дати не лише зведення про епідемію.  А показати,що життя триває і на карантині»,— коментує ведуча.

 

Як карантин змінив ваше життя?

«Я навчилася працювати вдома. Але це зовсім не цікаво»,— зізнається журналістка. 

Що переосмислили?

«Потрібно цінувати, на перший погляд, звичні речі в житті. І радіти дрібницям»,— вважає Тетяна Климчук.