На UA: РІВНЕ стартує реаліті-шоу «Населена земля»

На UA: РІВНЕ стартує реаліті-шоу «Населена земля»

20 гру. 2019

22 грудня о 18:30 в ефірі телеканалу UA: РІВНЕ стартує пітчинговий проєкт — реаліті-шоу «Населена земля».

Це програма про життя й побут мешканців села очима містянина. Реаліті, у якому ведучий спробує прожити день у селі, знайти їжу та нічліг і заробити гроші на квиток додому. Спостерігаючи за пригодами героя, глядач відкриє для себе найрізноманітніші куточки області.

«Створення шоу такого формату — новий досвід. Тому розумію: якщо буде продовження, то другий сезон має всі шанси стати якіснішим, динамічнішим, цікавішим і з усіх поглядів кращим за перший. Це реаліті — воно не передбачає кількох дублів чи перезнімання, у цьому головний виклик», — прокоментував продюсер Рівненської філії Суспільного Михайло Чубай.

Проєкт покликаний розповісти про цікаві села Рівненської області, які мають свої особливості, про те, що їхні мешканці вважають «щастям» та як заробляють гроші, аби глядач дізнався про існування відмінної від звичної для нього реальності.

«Я зрозумів, що немає подібних сіл. Так, існує схожий «скелет» життя, але погляди, традиції і побут дуже відрізняються. Довелося попрацювати, допомогти людям, зрозуміти, що це нелегко — жити в селі. Потрібно багато працювати, іноді навіть важко працювати, щоб заробити на життя. Побачив мальовничі краєвиди. Дуже сподобалася людська відкритість. Цікаво було дізнатися про сімейні традиції та родинні цінності, погляди на життя. Люди нам дуже довірилися й щиро приймали в себе. Ділилися особистим і наболілим», — розповідає герой проєкту Іван Трофимчук.

З 22 грудня щонеділі о 18:30 на UA: РІВНЕ виходитиме одна серія з 12 запланованих, по 26 хвилин кожна.

«Серії будуть цікаві, не схожу одна на одну. Кожна з них буде особлива. Є люди, які надихають і захоплюють своїми історіями, а є і такі, що демонструють загальні настрої, це, скажімо, історії про заробітчанство. Робота над проєктом — прекрасний досвід і можливість показати, що на Рівненщині живуть чудові люди», — запевняє Іван Трофимчук

Команда проєкту працювала на аутсорсі. Попередньо Суспільне оголосило творчий конкурс, до участі в якому запрошували місцеві продакшени для створення регіонального контенту.

«Таких проєктів ще не було в Рівному, для творчої команди це також був перший досвід: показати життя людей зсередини, а не просто розповісти історію села. Іноді було важко психологічно, але команда впоралася. Ми щиро вдячні всім, хто довірився нам і пустив у своє щоденне життя», — ділиться Іван Трофимчук.

Над проєктом працювали режисер Тимур Тимченко, оператори Павло Осіпов, Євген Палій та Дмитро Лесковець. Головним героєм став колишній працівник ранкової редакції UA: РІВНЕ Іван Трофимчук. За потреби творча команда долучала й інших фахівців.

Задум і розробка проєкту належать  першій продюсерці Рівненської філії Суспільного Інні Білецькій та колишньому лінійному продюсеру UA: РІВНЕ Дмитру Бондарю.

«Ми десятки разів переглядали відзнятий матеріал і можемо стверджувати, що показали, як люди живуть на Рівненщині. Вони абсолютно різні, і в цьому свій кайф. Команда отримала велике задоволення від процесу й готова співпрацювати із Суспільним над новими сезонами «Населеної землі» чи іншими проєктами», — розповів режисер проєкту Тимур Тимченко.

Нагадаємо, згідно з Концепцією розвитку регіонального мовлення до 2021 року заплановано розширення регіонального виробництва відповідно до потреб аудиторії кожної області, зокрема завдяки співпраці з місцевими продакшенами. Це, окрім можливості урізноманітнити контент регіональних мовників, також сприятиме розвитку медіаіндустрії в регіонах, підвищенню конкуренції та, як наслідок, якості контенту регіонального спрямування й професійного рівня медіафахівців у регіонах. Творчі конкурси відбуватимуться на постійних засадах.