UA: Українське радіо Рівне відзначило 80-річчя

UA: Українське радіо Рівне відзначило 80-річчя

15 лис. 2019

Напередодні Дня працівників радіо, телебачення і зв’язку на UA: РІВНЕ відзначили 80-річчя Українського обласного радіо, правонаступником якого стали UA: Українське радіо Рівне та Рівненська філія Суспільного загалом.

За словами продюсера UA: РІВНЕ Михайла Чубая, радіо змінює формат, діджиталізується, тому завжди матиме цільову аудиторію.

«Радіо було, є і буде. От сьогодні святкуємо вісімдесят років, упевнений, будемо відзначати й сто. Формат радіомовлення зручний і швидко адаптується до потреб часу. Відходить у минуле дротове мовлення — стає популярним онлайн-радіо. Існують різні формати. Доки ми будемо користуватися автомобілями, доти радіо буде актуальним, бо це найоперативніший спосіб отримати інформацію в дорозі — як за кермом, так і в громадському транспорті», — вважає Михайло Чубай.

 Творча команда UA: Українське радіо Рівне

Святкуванню присвятили ранкове телешоу UA: РІВНЕ. Гостем студії став журналіст Валентин Сімчук, який розповів про роботу на обласному радіо та різні періоди його розвитку. У тематичному телесюжеті своїми думками про ювілей радіо, історію появи на Рівненщині FM-мовлення та становлення суспільного радіомовника поділився лінійний продюсер UA: Українське радіо Рівне Сергій Шидловський. А ведуча й авторка рубрики «Календар» Руслана Радзіховська-Хоменюк підготувала історичний екскурс.

«Українське радіо Рівне має вісімдесятирічну історію. Увесь величезний досвід журналістів, режисерів, монтажерів акумульовано в роботі нинішньої команди Суспільного. Змінюються технології і джерела поширення радіоінформації, але головне для нас — це люди, які творять радіо, які щодня виходять в ефір і спілкуються зі слухачами, для багатьох із яких наше радіо стало родиною. Сьогодні приємно було бачити тут людей, із якими ми працювали раніше не одне десятиліття. Щира подяка за їхні спогади, відвертість і доброзичливість. Сьогодні відбулося єднання поколінь», — зазначив лінійний продюсер UA: Українське радіо Рівне Сергій Шидловський.

Від чого залежить якість телерадіосигналів і яке майбутнє  очікує на телерадіомовлення в епоху соцмереж, радіослухачам та ранковим ведучим спецефіру на UA: Українське радіо Рівне Корнієві Демидюку та Оксані Лашмановій, розповів керівник Рівненської філії концерну РРТ Віктор Талімончик.

До участі в радіопроєкті «Дослівно: Поза часом» журналістка UA: РІВНЕ Богдана Трофимюк запросила колегу, радіожурналіста, поета, письменника, багаторічного автора й ведучого відомих на Рівненщині мовознавчих та літературно-мистецьких програм «У дзеркалі слова» та «Перевесло» Миколу Березу.

«Сьогодні ми пригадали історію Рівненського радіо. У дружній атмосфері поспілкувалися з колишніми працівниками. Такі зустрічі допомагають згуртуватися й підтримати одне одного, а також важливі для популяризації суспільного мовника в регіоні», — вважає менеджерка UA: РІВНЕ Людмила Хома. 

Героєм інформаційного телесюжету UA: РІВНЕ став радіожурналіст Анатолій Гуменюк, який багато років працював у службі новин обласного радіо, а згодом був директором першої програми обласного дротового радіо «Край».

Гостею суботньої прямоефірної радіопрограми «Доживемо до понеділка з Оксаною Юрченко» вже 16 листопада стала колишня очільниця найпершої в області FM-станції «Нова хвиля» Валентина Романюк. Нині на цій частоті звучить UA: Українське радіо Рівне.

Також усією командою разом із колишніми працівниками та ветеранами обласного телерадіомовлення на UA: РІВНЕ переглянули фільм редактора «Теми дня» Олексія Бухала про радіофікацію Рівненщини.

«Радіо, особливо ранкові ефіри Суспільного, слухаю. Бажаю, щоб радійники мали, із чим працювати та де працювати, а найголовніше — для кого працювати», — побажав колишній генеральний директор РОДТРК і в. о. менеджера UA: РІВНЕ Андрій Велесик.