Рівненська філія Суспільного отримала сучасну телевізійну техніку

Рівненська філія Суспільного отримала сучасну телевізійну техніку

1 лис. 2019

В рамках співпраці зі шведським суспільним мовником і за підтримки уряду Швеції Рівненська філія Суспільного отримала близько 300 найменувань сучасної телевізійної техніки.

«Телевізійне виробництво це складний технологічний процес, а особливо – виробництво новинного контенту, що в сучасному світі передбачає постійний і динамічний розвиток технічних форматів, платформ, технологій передачі інформації. Важливою складовою цього процесу є техніка та обладнання. Ми робимо усе, щоб задовольняти потреби наших споживачів в отриманні оперативної та неупередженої інформації, тому надзвичайно вдячні нашим шведським партнерам за надану підтримку і співпрацю», - зазначає менеджерка UA: РІВНЕ Людмила Хома.

Працівники Рівненської філії Суспільного продуктивно спілкуються з шведськими колегами у рамках чотирирічного проєкту співпраці між НСТУ та Офісом медіарозвитку Шведського радіо (SR MDO) Підтримка регіоналізації суспільного мовлення в Україні, який реалізується за фінансової підтримки Шведського агентства з міжнародного розвитку (Sida). Шведські експерти спільно з менеджментом UA: РІВНЕ та керівниками профільних департаментів ПАТ «НСТУ» працювали над проєктом оптимізації виробничих процесів у філії, який реалізують у Рівненській філії з подальшим поширенням на інші регіони. Рівняни мали можливість ознайомитись з особливостями роботи двох незалежних інституцій, які представляють суспільне мовлення у Швеції, – Шведського телебачення (SVT) і Шведського радіо (SR).

 За словами головного інженера Рівненської філії Суспільного Геннадія Іванюка, отримана техніка сприятиме поліпшенню якості телекартинки і спростить процес виробництва спеціального контенту для digital-платформ:

«В рамках шведського проєкту Рівненська філія отримала 5 комплектів відеокамер Panasonic і найсучаснішого оснащення до них, а це мікрофони, штативи, накамерне світло, петлички, динамічні мікрофони, радіоситеми. Для журналістів отримали 5 комплектів смартфонів Samsung з оснащенням: це і світло для телефонів,  зарядки, акумулятори, навушники. Це дасть можливість оперативних включень кореспондентів в хорошій якості з місця подій. Раніше їм доводилось вмикатись з власних телефонів, або й знімати на них. Отримали для камер карточки, акумулятори, зарядні присторої, кабелі. Для стрімів  -  обладнання для безпровідної передачі відео  LiveU із сервером і повним оснащенням. Це дасть змогу транслювати відео з віддалених районів відразу у прямому ефірі», - розповів Геннадій Іванюк.

Нагадаємо, 28 жовтня, у головний офіс Суспільного — телецентр «Олівець» — завітав Міністр міжнародного співробітництва в галузі розвитку Швеції Ларс-Йохан Пітер Ерікссон. 

Разом із делегацією посольства Швеції в Україні Міністр зустрівся з головою правління UA: Суспільне мовлення Зурабом Аласанією та членкинею правління Інною Гребенюк. Учасники зустрічі обговорили проблеми сучасних медіа, питання демократії та свободи слова в Україні, а також роль Суспільного в забезпеченні доступу громадян до неупередженої інформації за найвищими журналістськими стандартами.

На завершення візиту Пітер Ерікссон презентував Суспільному нову техніку, придбану в межах проєкту за підтримки Швеції. Технічна база кількох регіональних філій Суспільного, в тому числі і Рівненської, поповнилася комплектами з відеокамер, штативів, мікрофонів та передавачів Live U.

Для технічної реалізації проєкту залучили професійних закупівельників — компанію Crown Agents для постачання необхідного для побудови розгалуженої інфраструктури обладнання та програмного забезпечення.

UA: Суспільне мовлення та Офіс медіарозвитку Шведського радіо SR MDO розробили концепцію єдиного цифрового простору між головним офісом Суспільного та регіональними філіями, який допоможе побудувати ефективну систему регіонального мовлення.