В ефір UA: РІВНЕ вийде програма «Загадки чернівецьких атлантів»

В ефір UA: РІВНЕ вийде програма «Загадки чернівецьких атлантів»

4 жов. 2019

З 6 жовтня щонеділі о 9:30 в ефірі UA: РІВНЕ та всіх регіональних мовників Суспільного транслюватиметься телепрограма «Загадки чернівецьких атлантів» виробництва UA: БУКОВИНА. Це один з проєктів, які були відібрані на внутрішньому конкурсі творчих ідей та пройшли підготовку з командою продюсерів.

«Загадки чернівецьких атлантів» — це історія будівель міста Чернівці та їхніх мешканців. Буде показано 24 випуски на телебаченні: щонеділі по дві програми хронометражем 3 хвилини кожен випуск.

 «Загадки чернівецьких атлантів» — це короткі історії про неймовірні, древні будівлі міста та їх жителів. Ми вирішили розповісти нашим глядачам про ту спадщину, яка нам дісталася від минулих поколінь. Насправді, часто ми не цінуємо те, що маємо. Старі будівлі занедбані або ж обвішані рекламою магазинів. Значна частина нашої аудиторії навіть не уявляє на скільки місцеві «будівлі-атланти» цінні своєю архітектурною та історичною минувшиною. Маю надію, що цей контент обов’язково стане обмінним і Суспільні мовники з інших регіонів України також будуть транслювати телепроєкт «Загадки чернівецьких атлантів» у своїх ефірах. Саме завдяки подібному контенту ми плануємо підкріплювати багатогранність туристичного потенціалу нашого міста», — зазначає продюсер філії Максим Волошин.

Координаторка проєкту Надія Руснак розповідає: «Я в цьому проєкті працюю сценаристом. Це була моя ідея, котра виникла внаслідок розлуки з містом, адже довгий час я жила в іншому місті, тому й відвикла від краси Чернівців. Коли повернулася додому, то ніби побачила рідне місто заново і знову в нього закохалася, особливо в будинки, кожен з яких, образно можна назвати «Атлантом» — міцним і витонченим водночас, красивим і недосяжним, іноді вистражданим часом. Кожен Чернівецький атлант має свою історію, про яку ми знаємо, або вона нам невідома, бо є сокровенною таємницею якоїсь окремої людини, яка забрала її з собою у вічність. Хочеться, щоб глядач звернув увагу на цікаві речі, деталі яких, можливо не помічав раніше».

Нагадаємо також, що в ефірі філій UA: Суспільне мовлення в регіонах транслюватимуть пізнавальні програми від партнерів — громадських ініціатив й активістів.