Естафета добрих справ серед ранківців філій UA: Суспільне мовлення

Естафета добрих справ серед ранківців філій UA: Суспільне мовлення

6 вер. 2019

Наприкінці літа ранкова редакція Рівненської філії Суспільного перейняла естафету добрих справ, яку ініціювали їхні колеги з UA: ЧЕРКАСИ. Ранківці виїхали на прибирання озера, що в селі Базальтовому на Рівненщині.

Команда обрала саме таку активність, оскільки вже готувала матеріали про туристичні місця, засмічені відпочивальниками.

«Є в нас, на жаль, така сумна традиція в Україні: якщо з’являється якесь популярне місце відпочинку, то після відпочинку наші співгромадяни залишають там багато непотребу. Ми не помилилися. Зібрали кілька десятків мішків сміття, які повністю зайняли наш бус, ледве зачинили двері. Чимало непотребу залишилося. Є над чим працювати. Загалом там дуже красиво. Я приєднався до прибирання після того, як викупався в кар’єрі зі славнозвісними базальтовими стовпами. Чистенька водичка, дрібний пісочок, навколо — краса. Шкода, що не бережуть», — прокоментував ведучий ранкового шоу UA: РІВНЕ Максим Коломис.

«До цього дня майже ніхто з ранкової редакції не бував у Базальтовому. Ми купили мішки, гумові рукавиці й вирушили на прибирання. Абсолютно вся редакція приєдналася до цієї справи. З нами прибирав навіть водій філії. Прибирати після когось — сумнівне задоволення. На це ми витратили багато часу й зусиль, але тішимося, що стало чисто й тепер рівнянам та гостям приємно буде приїжджати сюди», — розповіла керівниця творчої групи ранкового шоу «Добрий ранок» на UA: РІВНЕ Оксана Жужельська.

Рівненська команда вирішила щомісяця робити добрі справи: долучатися до громадських ініціатив або самим започатковувати їх. Естафету добрих справ їй передали колеги з UA: ЛЬВІВ, які вигуляли собак із місцевого притулку. Далі естафета перейшла до Волинської філії Суспільного. Її ранківці дарували лучанам квіти. 5 вересня під час спільного телемосту учасники з Рівного та Волині поділилися враженнями. 

«Ранковій команді UA: ВОЛИНЬ подобається робити добрі справи, це наша робота! Тому ми були дуже раді підхопити естафету від UA: РІВНЕ й зарядити лучан і гостей міста хорошим настроєм та позитивними емоціями. Ми купили квітів і дарували їх перехожим — реакції були різні. Хтось ніяковів від несподіванки, а хтось привітно усміхався нашій команді. Наш висновок такий — робити добрі справи набагато легше, ніж здається. Естафету далі ми передали UA: ОДЕСА», — зазначила керівниця творчої групи ранкового шоу UA: ВОЛИНЬ Богдана Шевчук.