Майстер-клас із телемайстерності від UA: РІВНЕ

Майстер-клас із телемайстерності від UA: РІВНЕ

19 чер. 2019

16 червня в Рівному вдруге відбувся фестиваль майстер-класів "Рівненські пироги".

Команда Рівненської філії UA: Суспільне мовлення дала майстер-клас із ведення теленовин.

"Для нас важливо комунікувати з нашими глядачами й слухачами не лише через ефір, а й безпосередньо під час живих зустрічей. Крім унікальної можливості спробувати себе в ролі телеведучих, ми хочемо донести до людей інформацію про нас і нашу щоденну роботу. Суспільний мовник отримав корисний фідбек — реакцію на нашу роботу, почув думки й оцінки рівнян і гостей міста", — зазначила менеджерка UA: РІВНЕ Людмила Хома.

Учасники майстер-класу від UA: РІВНЕ стали телеведучими інформаційного випуску в режимі прямого ефіру. Працювали в реальній телестудії з професійним освітленням перед мікрофоном, камерою й суфлером. Оформлений за всіма правилами випуск новин вивели на монітор, де його могли переглянути всі охочі.

Під час невеликих перерв у підготовці й веденні інформаційних випусків на моніторі транслювали проморолики Суспільного мовника, де йшлося про команду UA: РІВНЕ, цінності Суспільного, принципи й стандарти незалежної журналістики.

Вже другий рік поспіль майстер-клас від UA: РІВНЕ — один із найпопулярніших на фестивалі. Відвідувачі залюбки долучаються до опанування основ телемайстерності.

"Вперше стикнулася з роботою телевізійників, коли була головою виборчої дільниці, — ділиться враженнями учасниця майстер-класу від UA: РІВНЕ Тамара Петрушко. — Знімальна група тоді була разом із нами цілий день. Дуже приємні люди. Але присутність камери вносила дискомфорт. Я її боялася. Тому сьогодні, аби побороти цю фобію, вирішила взяти участь у майстер-класі саме Суспільного мовника. Це дуже цікаво й відповідально. Потрібно правильно поводитися, контролювати міміку, емоції. Приємно, що ваша команда прийшла на це свято й дала змогу людям проявити себе, здобути новий досвід, подолати певні упередження й страхи. Дякуємо вам”.

Завдяки злагодженій роботі в. о. продюсера UA: РІВНЕ  Дмитра Бондаря, головної режисерки Людмили Ястремської, головного інженера Геннадія Іванюка, телеоператора Валерія Мартинюка, режисерів монтажу Дарії Кондратенко, Сергія Дежнюка гості фесту змогли відчути себе частиною команди Суспільного мовника Рівненщини.

Стрім на фейсбук-сторінку UA: РІВНЕ та інформаційну складову забезпечив журналіст служби новин Володимир Струс. Організаційну підтримку — менеджерка UA: РІВНЕ Людмила Хома.

"Цьогоріч ми маємо декілька напрямів: танцювальний, ужитковий, кулінарний, живописний, консультативний і телевізійний. Вже вдруге в нас повірили працівники UA: РІВНЕ й запустили свій проєкт "Стань телеведучим". На просторій галявині розмістили окрему локацію, де кожен охочий, хто відчуває в собі сили й бажання, а може, планує пов’язати своє майбутнє з телебаченням, журналістикою, зміг на професійному обладнанні поряд із фахівцями спробувати себе в ролі ведучого. Минулого разу майстер-клас від UA: РІВНЕ став одним із найпопулярніших на фестивалі. Думаю, що цього року всі гості нашого фестивалю теж мали змогу відчути себе справжніми зірками”, — розповіла співорганізаторка фестивалю майстер-класів "Рівненські пироги" Любов Романюк.

На фестивалі збирали благодійні пожертви на потреби дітей з інвалідністю КМП ЦПМСД "Ювілейний", а також на підтримку рівнянки Ольги Баранчук, однієї з перших жінок-барберів міста, яка бореться з онкологічним захворюванням.