«Кримське питання» на Суспільному: покарання для колаборантів після деокупації Криму

«Кримське питання» на Суспільному: покарання для колаборантів після деокупації Криму

2 гру. 2022

Як розслідуватимуть злочини співпраці з окупантами та чи вдасться притягнути до відповідальності тих, хто вже має заочні ухвали суду за зраду інтересів України у Криму та на Півдні України? 3 грудня о 17:35 на місцевих телеканалах Суспільного Мовлення* та о 20:00 на каналі Суспільне Крим дивіться токшоу «Кримське питання». Ведуча Олеся Вакуленко обговорить із експертами покарання для колаборантів на окупованих територіях.

Одним із завдань українських правоохоронних органів після деокупації Криму стане виявлення та покарання колаборантів. Винуватці нестимуть кримінальну відповідальність. Проте ситуація з колабораціонізмом у Криму має суттєву відмінність від колабораціонізму на нещодавно звільнених від окупації територіях, де вже виявляють та карають колаборантів. До прикладу, після деокупації містечок та сіл Харківщини СБУ затримала 16 жителів, які можуть бути причетні до співпраці з окупантами. 

Читайте також: Правосуддя для рф: проєкт незалежних журналістів «Засудити Росію» — на Суспільному

Крим під окупацією вже дев’ять років. Тож як притягнути винних до відповідальності, але при цьому не переступити межу розумного в пошуках покарання для тих, хто пішов на співпрацю? Про це в ефірі «Кримського питання» на Суспільному поміркують експерти проєкту:

  • Ігор Поночовний, керівник прокуратури АР Крим;
  • Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу;
  • Олена Луньова, менеджерка з адвокації Центру прав людини ZMINA.

Дивіться онлайн «Кримське питання» на сайтах місцевих телеканалів Суспільного, а запис — на ютуб-каналі Суспільне Крим. 

У попередніх випусках проєкту «Кримське питання» йшлося про таке: 

«Кримське питання» створено регіональною командою Суспільного Мовлення. Мета проєкту — повернути Крим в інформаційну повістку України та світу. Вперше телеглядачі побачили його у лютому, проте через повномасштабне вторгнення проєкт довелося тимчасово призупинити. Над «Кримським питанням» працюють журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Суспільне Крим — офіційний сайт телеканалу Суспільного Мовлення Суспільне Крим, всеукраїнського супутникового телеканалу, який мовить 24/7.

* Крім Суспільне Донбас.