«На Західному фронті відбуваються зміни на нашу користь», — Оксана Забужко в інтерв’ю «Суспільне Спротив»

«На Західному фронті відбуваються зміни на нашу користь», — Оксана Забужко в інтерв’ю «Суспільне Спротив»

25 лис. 2022

Оксана Забужко – перша українська письменниця, яка отримала польську премію імені Станіслава Вінценза. Їй присудили за суспільно-політичний вплив творчості письменниці на культуру Центральної і Східної Європи. 

«Це красива премія, яка дається рішенням Ради міста Краків за видатні досягнення в  промоції культури регіону Центральної і Східної Європи. Це премія не тільки за літературні осяги, а й за суспільно-політичний вплив твоєї творчості і насамперед вона мені цьогоріч дісталася за книжку “Планета Полин”, яка в Польщі стала подією для багатьох поляків і після 24 лютого відкрила очі на українську культуру, в тих масштабах, в яких цього не відбувалось за останні 30 років, — розповіла в денному етері проєкту «Суспільне. Спротив» Оксана Забужко. — Цей суспільно-політичний вплив зробив мене помітною мішенню, об’єктом атаки для тих кіл і середовищ, які весь цей рік у Польщі і не тільки у Польщі дуже невдоволені підтримкою України, дуже невдоволені Польсько-Українською солідарністю, дружбою і порозумінням між нашими народами, і які дуже хочуть відкотити назад ситуацію до тієї точки, де Україна у Польських ЗМІ була розкрученим ворогом в дусі російських методичок», —  розповідає письменниця.

Читайте також: Залишаймося на зв’язку: частоти Українського Радіо та соцмережі Суспільного на Рівненщині

«росія працює на цьому Західному інформаційному фронті ось уже два місяці з осені, надзвичайно інтенсивно, використовуючи фашистські технології. Усвідомлення цієї загрози — це важливий крок на шляху до залучення Заходу, включення Європейського Союзу в інформаційну війну проти росії на боці України»,  — вважає Оксана Забужко.

Дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на місцевих телеканалах Суспільного. Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. Онлайн дивитися «Суспільне. Спротив» можна на сайтах місцевих телеканалів Суспільного Мовлення та каналі Суспільне Новини і на ютуб-каналі Суспільне Новини.

Оперативні та якісні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного у Рівному:

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.