UA: РІВНЕ – рік мовлення з логотипом UA

UA: РІВНЕ – рік мовлення з логотипом UA

4 кві. 2019

2 квітня виповнився рік з часу виходу в ефір телеканалу Рівненської філії Суспільного з логотипом UA. Цей своєрідний знак якості філія отримала за якісні показники в роботі: дотримання журналістських стандартів під час висвітлення подій, неупередженість , оперативність та об’єктивність подання матеріалів. Рівненська філія отримала логотип UA однією з перших.

Насправді лого UA: це знак якості, це як мокра печатка Суспільного, яке може стверджувати – продукт якісний. UA: — це не просто нове лого, це відповідальність. Працювати за стандартами надскладно, і я дякую усім, хто з гідністю пройшов перший рік нашого UA: телевізійного життя. Далі буде”, — зазначила  продюсерка Рівненської філії Суспільного Інна Білецька

За цей час виготовлено 962 години 28 хвилин телевізійного контенту.

Проведено 289 телевізійних Ранків.

«Тема дня» була у ефірі 236 разів.

Відбулось 12  «Звітів_наживо»

Гостями студій стали 1468 осіб.

До важливих дат чи подій команда UA: РІВНЕ організовувала спецефіри чи готувала спецпроекти.

Підготовлено 4 тисячі телесюжетів у новини.

У моєму житті це вже не перший подібний ребрединг. З одного боку це певна незручність, коли людям доводиться пояснювати, що це за канал і з чим його їдять. З іншого – це певне обнулення, очищення, можливість залишити в минулому якісь недоліки, і зосередитися на чеснотах”, — ділиться продюсер новин UA: РІВНЕ Сергій Татаренко.

За його словами, новини Рівненської філії і раніше були непоганими. Свого часу їх відзначили організатори премії «Телетріумф». Позитивні відгуки лунали і з вуст медіаекспертів, які виокремлювали Рівненські новини з багатьох регіональних.

За останній  рік ці непогані новини якісно змінилися на краще. Суттєво змінився підхід до їх виготовлення. Щодня для різних платформ ми генеруємо понад два десятка повідомлень. Причому це не переписані прес-релізи чи переказані пости з соцмереж, це інформації, виготовлені за нашими внутрішніми стандартами. Кожне повідомлення потребує чималих зусиль. Навіть невелика текстівка на три речення може забрати півдня і додати журналісту кілька сивих волосин. І тому я дуже вдячний усій нашій злагодженій команді за роботу часто через «не можу». Напевно нова назва стала певним імпульсом до змін.Тому сподіваюся, що новий рік стане роком нового досвіду і нових можливостей”, — розповідає Сергій Татаренко

Рівненська філія системно показує відповідність стандартам журналістики у своїй роботі, а  заслужене право використовувати графічне зображення "UA" у логотипі, не дозволяє знижувати рівень професійної майстерності.

Ми зробили все, аби бути корисними суспільству в наданні важливої  незаангажованої інформації. Аби реагувати на всі виклики, давати відповіді на запити громади, уникати популізму і бути прискіпливими та впертими там, де спікер намагався відбутися поверхневою відпискою чи переведенням розмови в інше русло”, — коментує керівниця творчої групи «Теми дня» Світлана Сабанюк.

Ми намагалися бути щирими і потрібними. Чути всіх, а не одну позицію. Ми шукали правду і доносили її глядачам. Наскільки це вдалося, може судити лише наша аудиторія, а вона зростає. Відтак, і довіра до нас. Значить йдемо у правильному напрямку. Приємно, що за цей насправді важкий рік, ми стали однією із найкращих  творчих груп, що готують "Тему дня." Зусилля не марні. Намагатимемося не розчаровувати глядача і в майбутньому”, — додала Світлана Сабанюк.

Рішення про присвоєння нової назви Рівненській філії Суспільного ґрунтувалось на результатах моніторингу ефірів регіонального мовника. Керівники творчих напрямів стежать за відповідністю журналістським стандартам, цінностям Суспільного та за технічною якістю ефірів. Рівненська філія рік тому показала найкращі результати і була відзначена як така, що відповідає стандартам якості Суспільного.

Логотип UA однозначно став новим мотиваційним поштовхом для працівників нашого колективу,  а також дозволив глядачам та користувачам інтернету ідентифікувати нас як Суспільного мовника. Тому це знакова подія у житті нашої філії”, — підсумовує менеджерка UA: РІВНЕ Людмила Хома.