У Рівненській філії Суспільного обговорили проєкт колективного договору на 2021-2026 роки

У Рівненській філії Суспільного обговорили проєкт колективного договору на 2021-2026 роки

18 лис. 2021

15 та 18 листопада у Рівненській філії Суспільного відбулись збори трудового колективу, на яких обговорили Проєкт колективного договору на 2021-2026 роки.

На зборах запропонували зміни до колективного договору та обрали делегата для представлення інтересів працівників філії на загальній конференції колективу Суспільного. 

«Колективний договір — це угода, яка укладається між роботодавцем та працівниками. Це надзвичайно важливий документ, за яким регулюється багато робочих питань. Працівники Рівненської філії поставились до цієї події відповідально, прискіпливо і з великою увагою. Були вислухані і почуті усі їхні пропозиції і побажання, які зафіксовані у протоколі. Це спільна відповідальність працівника і роботодавця, і я сподіваюся, що той документ, який ми підпишемо, допоможе працювати максимально плідно та ефективно на розбудову Суспільного», — зазначила менеджерка Рівненської філії Суспільного Людмила Хома.

Делегатом для представництва інтересів трудового колективу Суспільне Рівне на загальній конференції трудового колективу обрали відеографа, голову первинної профспілкової організації Миколу Штемпеля.

Він вніс пропозицію ознайомити із проєктом колдоговору юристів обласної профспілкової організації працівників культури і, після їх експертної оцінки договору, провести повторні збори, які відбулись 18 листопада.

«Колективний договір регулюватиме нашу співпрацю з роботодавцем найближчих 5 років і тому важливо вивчити усі його пункти. Найбільше правок стосувалось тих моментів, коли роботодавець прописував умови, які можуть бути виконані за умови повного фінансування. Відомо, що жодного року держава не профінансувала Суспільне у повному обсязі, через те хороші наміри про запровадження, приміром, медичного страхування чи бажаного матеріального заохочення, виконати просто неможливо через недофінансування всієї структури. Після ознайомлення із проєктом колдоговору, юристи профспілки працівників культури відзначили його високу якість», — каже голова первинної профспілкової організації Рівненської філії Суспільного Микола Штемпель

Загалом працівниками філії було внесено 10 пропозицій про зміни і побажання у проєкті колективного договору.

Телеканал UA: РІВНЕ, Українське радіо Рівне разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців. 

Оперативні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного: