Рівненська філія Суспільного висловила позицію щодо дострокового припинення повноважень голови правління

Рівненська філія Суспільного висловила позицію щодо дострокового припинення повноважень голови правління

4 лют. 2019

Колектив Філії ПАТ «НСТУ» «Рівненська регіональна дирекція» вважає неприпустимим той спосіб, у який було прийняте рішення щодо дострокового розірвання контракту з головою правління ПАТ «НСТУ» Зурабом Аласанією. Позицію з цього приводу команада філії виклала у заяві.

"Відповідно до пункту 9 статті 3 Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» діяльність НСТУ проводиться на принципах прозорості та відкритості.

Відповідно до «Положення про наглядову раду публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» члени наглядової ради зобов’язані: керуватися у своїй діяльності законодавством, статутом, цим Положенням, іншими внутрішніми документами товариства; сприяти досягненню мети та завдань ПАТ «НСТУ», діяти виключно в інтересах товариства; діяти добросовісно і не зловживати своїми повноваженнями; утримуватися від дій, які можуть призвести до втрати незалежності члена наглядової ради;

Ми, колектив Філії ПАТ «НСТУ» «Рівненська регіональна дирекція», вважаємо неприпустимим той спосіб, у який було прийняте рішення щодо дострокового розірвання контракту з головою правління ПАТ «НСТУ» Зурабом Аласанією.

Ми вважаємо неприпустимою відсутність публічного висвітлення обговорення питання дострокового припинення повноважень голови правління ПАТ «НСТУ» та проведення засідання у частині цього питання у закритому режимі.

Ми вважаємо неприпустимим той факт, що питання дострокового припинення повноважень голови правління ПАТ «НСТУ» заздалегідь не було внесено до порядку денного, а проект рішення не був оприлюднений.

На нашу думку дії Наглядової ради та її членів у частині прийняття рішення про дострокове припинення повноважень голови «НСТУ» суперечать принципам прозорості та відкритості діяльності «НСТУ», передбаченим Законом України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», а також обов’язкам передбаченим Положенням про наглядову раду.

Пропонуємо скасувати рішення щодо дострокового припинення повноважень на найближчому засіданні Наглядової ради та повторно публічно на відкритому засіданні розглянути питання про дострокове припинення повноважень голови правління ПАТ «НСТУ» Зураба Аласанії у відповідності до принципів відкритості та прозорості." – йдеться у заяві.

Позицію викладену у листі, за виключенням останнього абзацу, підтримали працівники філії шляхом голосування – 44 людини. Пропозицію доповнити текст заяви останім абзацом підтримали 25 осіб.